Ministar Fuchs: Školska godina od 7. rujna, a mjere i upute najkasnije do 31. kolovoza

FUCS

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs navodi da je polazišna točka njegova ministarstva da će učenici u Hrvatskoj u škole krenuti 7. rujna, ali i da će preporuke radne skupine nastojati u obzir uzeti sve specifičnosti školskih ustanova.

- To je polazišna točka ministarstva, da djeca kreću 7. rujna u škole, a do tada će sve škole, nastavnici, roditelji, dobiti upute kako se ponašati", izjavio je ministar Fuchs nakon sastanka Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021 u okolnostima epidemije koronavirusa.
Radna skupina će nastaviti intenzivno raditi sljedećih dana. Identificirani su i problemi, odnosno specifičnosti pojedinih škola u Hrvatskoj, a radna skupina mora naći nekoliko varijanti mjera kako bi bile jednako učinkovite u školama u Zagrebu i u školama izvan Zagreba.Sve skupa bit će propisano detaljno - kazao je Fuchs jer  su u radnu skupinu uključene kompetentne osobe s različitih područja, koje mogu reći koliko je kompleksno vratiti djecu na jesen u školu, a čvrsto vjeruju da će s promišljenim mjerama to i učiniti.Najavio je da bi razrađene mjere i upute trebale biti gotove najkasnije do 31. kolovoza. 

Izvor: Hina/Vlada 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.