Radovan Fuchs u HTV-ovom Dnevniku: "Cilj je da nastava počne 7. rujna"

Radovan Fuchs u HTV-ovom Dnevniku: "Cilj je da nastava počne 7. rujna"

Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja gostujući u HTV-ovom Dnevniku rekao je da će preporuka biti da djeca od kuće do škole i nakon povratka i tijekom kretanja unutar zgrade nose maske, a u razredu vjerojatno ne.

- Cilj je da nastava počne 7. rujna. Prije smo imali primjere kada nije bilo pandemije da su neke županije zatražile premještanje školske godine, a do danas nije stigao niti jedan upit iz nijedne županije.
Ministar znanosti i obrazovanja kaže da je namjera ministarstva započeti s određenim epidemiološkim pravilima na početku školske godine,  prema onome što kažu epidemiolozi i epidemiološka služba.
 - Razgovarali smo s više zemalja o nošenju maski. Iskustva i smjernice su slične. Većina zemalja nudi varijantu koju ćemo preporučiti: djeca od kuće do škole kako se vraćaju i tijekom kretanja unutar zgrade trebaju nositi maske. nastavi, vjerojatno ne. Ako bi Svjetska zdravstvena organizacija preporučila nošenje maski, mi bismo slijedili njegovu primjenu. Naravno, maske će biti i za učitelje, pogotovo kada se kreću niz hodnike - rekao je ministar. 
 
 
Izvor: HTV / Vlada 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.