Ministar Fuchs za Novu TV: Nastava će funkcionirati uz prilagodbe u hodu

ministar

- Nastava funkcionirati, ali i da će biti prilagodbe u hodu - sažetak je to razgovora ministra Radovana Fuchsa o funkcioniranju nove školske godine s epidemiološkim mjerama s reporterkom Dnevnika Nove TV, Sanjom Vištica. 
Ministar obrazovanja Radovan Fuchs osvrnuo se i na produženi boravak u školama, koji je važan za mnoge zaposlene roditelje, te kaže da je to u nadležnosti lokalnih uprava i samouprava, odnosno osnivača škola. - Kod produženog boravka važno je da se poštuje postulat da se grupe ne miješaju- rekao je. 
O podjelama razreda na grupe ministar kaže:

- Isto gradivo, isti kurikulum jedni prate licem u lice, a drugi preko elektronskih medija ili preko već snimljenih materijala. Odrađuju se iste jedinice, kako bi učenici istog razreda pratili isto gradivo. 
O primjedbama učitelja i nastavnika da će ovakav sistem zahtijevati više rada i prekovremenih rekao je da će se o plaćanju dodatnog rada sigurno razgovarati. Najavio je i moguća dodatna zapošljavanja.  
Istaknuo je da nije za smanjivanje obujma gradiva.  - Nikako nisam za to, treba se ispredavati sve što je planirano kurikulumom, a najavio je i evaluaciju dosad napravljene obrazovne reforme.   

- Čim krene školska godina, postoje sredstva iz fondova kojima se to može provesti. Kad se sistem polaska u školu stabilizira pokrenut ćemo proceduru da se krene u evaluaciju već napravljenog i valorizira i unaprijedi ono što bi možda trebalo unaprijediti, uz zadržavanje onog što je dobro, a ima jako puno toga.  
Što se tiče nastave na fakultetima, istakno je da su fakulteti i sveučilišta dobili preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i da vjeruje da će se znati prema njima organizirati. 
 

Izvor: Nova TV / Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.