Ministar Fuchs: Nastava za sve počinje 7. rujna, ali za neke u učionicama, a neke online

Ministar Fuchs: Nastava za sve počinje 7. rujna, ali za neke u učionicama, a neke online

Školska godina za sve hrvatske učenike započet će 7. rujna, a pojedine škole i njihovi osnivači odlučit će tko će započeti u učionicama, a tko online.
- Trenutno ne znam koje su škole odabrale koji oblik. To ćemo znati relativno brzo. Što će biti, škola će započeti 7. rujna. Neki će u školu krenuti 7. rujna u učionici, a neki kod kuće, kako je odlučila organizacija pojedinih škola i osnivača, a to je u osnovi poruka u vezi s početkom školske godine, rekao je Fuchs, odgovarajući na pitanje hoće li svi hrvatski učenici započeti školsku godinu dobrodošli u školske klupe.prema preporukama, učenici će roditelji mjeriti temperaturu kod kuće, dok će se temperatura nastavnika i nastavnika mjeriti po dolasku u školu. Kad je riječ o kroničnim skupinama, također je propisano, rekao je ministar, na način da ta djeca trebaju kontaktirati obiteljske liječnike koji će tada odlučiti koje bolesti predstavljaju povećani rizik, odnosno koje mogu predstavljati rizik.

- Ne moraju dolaziti u školu ako im obiteljski liječnik kaže da pripadaju rizičnoj skupini i da moraju ostati kod kuće. Internet predavanja su za njih - ​​objasnio je Fuchs.
Što se tiče školskog prijevoza, u preporukama se također propisuje način na koji djeca idu u školu, savjetovano je da sva djeca u školskim autobusima moraju nositi maske i uvijek sjediti na istom mjestu, a djeca iz iste obitelji zajedno sjediti, rekao je ministar , ali upozorio je da je, kada je riječ o ponašanju djece kod kuće i tijekom izvannastavnih aktivnosti, odgovornost roditelja.

Što se tiče mrežne nastave u slučaju potrebe za samoizolacijom, ministar Fuchs rekao je da se uputama nastoji pokriti sve aspekte i učiniti dostupnim različite mogućnosti, jer nisu sve škole jednako opremljene i nisu sve dostupne jednako. tehničke mogućnosti.
- Zbog toga smo, nakon puno razmišljanja, donijeli odluku da vratimo 'Školu na trećem' za učenike od 1. do 3. razreda" -rekao je, objašnjavajući da je takva odluka donesena jer je to kategorija djece koja uglavnom nemaju tehničkih vještina internetska komunikacija.

Roditeljski sastanci trebaju se održavati što je više moguće bez okupljanja roditelja ako ih se ne može održati na otvorenom, gdje je također potrebno držati udaljenost od dva metra, dodao je, a isto se odnosi i na učionice u kojima su, ako su manji, i učitelji ne smiju se nalaziti na udaljenosti manjoj od dva metra.Što se tiče organizacije rada vrtićkih skupina, ministar je rekao da su mjere prvenstveno usmjerene na bolju organizaciju rada u osnovnim i u srednjim školama i vrtićima, dok se pedagoškim savjetima i smjernicama, između ostalog, pokušava razviti sve moguće situacije. i situacija u kojoj se formiraju grupe s većim brojem djece.

PVRH

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.