Predstavnici Županije zahvalili ravnatelju Strojarske škole Milanu Žunaru, nova ravnateljica Snježana Klarić

Predstavnici Županije zahvalili ravnatelju Strojarske škole Milanu Žunaru, nova ravnateljica Snježana Klarić

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak  i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport  dr. sc. Miroslav Huđek posjetili su danas Strojarsku i prometnu školu gdje su se zahvalili ravnatelju škole Milanu Žunaru na dosadašnjem uspješnom radu u vođenju škole. Naime, ravnatelj Žunar  je nakon deset godina vršenja dužnosti ravnatelja odlučio napustiti tu dužnost te se vratiti u razred gdje će do mirovine predavati učenicima stručne predmete.
- Zadovoljan sam, uspjeli smo napraviti puno toga, modernizirali smo školu, postali smo pravi srednjoškolski centar za dva sektora: strojarski i prometni. Imamo kvalitetne radionice kao što su strojarska i strojobravarska, a naši učenici redovito nakon završetka škole brzo pronalaze posao. Vraćam se u razred, a svojoj nasljednici želim puno uspjeha i sreće, ja stojim i dalje na raspolaganju - istaknuo je ravnatelj na odlasku kojeg će zamijeniti prof. Snježana Klarić.

Zahvalivši se ravnatelju Žunaru na dosadašnjem uspješnom vođenju škole zamjenik župana Tomislav Paljak je naznačio kako kvalitetu Strojarske i prometne škole najbolje pokazuju rezultati samih učenika na županijskim i državnim natjecanjima te prilikom upisa na tehničke i srodne fakultete, kao i uspješno zapošljavanje u industriji i obrtništvu.

U ime Varaždinske zahvaljujem Vam na snažnom doprinosu u razvoju srednjeg školstva u našoj Županiji u kojoj ste uvijek imali partnera kao što će to imati i nova ravnateljica - zaključio je zamjenik župana te sada već bivšim ravnatelju predao prigodni poklon, a novoj ravnateljici zaželio je sretan početak nove školske godine.

Strojarska i prometna škola  djeluje inače kao samostalna ustanova od rujna 1992. godine, a nastala je transformacijom Srednjoškolskog centra za obrazovanje naftnih, geoistraživačkih, rudarskih i metalskih kadrova Varaždin.U školi se redovito školuje oko 800-tinjak učenika različitih zanimanja, koji su u pravilu raspoređeni u 32 razredna odjeljenja.Nastava je u potpunosti stručno zastupljena, a izvodi je oko 90 nastavnika i  suradnika u nastavi.

Nastava se izvodi u dvije zgrade i Školskoj sportskoj dvorani Varaždin, odnosno u 30 učionica sa suvremenim nastavnim sredstvima i pomagalima te u praktikumima za ručnu obradu, strojnu obradu, lijevanje, motore i motorna vozila, autolimariju, numerički upravljane alatne strojeve, informatiku/računalstvo, hidrauliku i pneumatiku te automatizaciju.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.