Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je svim učenicama i učenicima zaželio uspješnu novu školsku godinu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je svim učenicama i učenicima zaželio uspješnu novu školsku godinu te ih, upozorivši da ona donosi i novu odgovornost, pozvao da budu odgovorni i poštuju učitelje te sve mjere kako bi se zaštitili od širenja koronavirusa. Ministar Fuchs u pismu učenicima, roditeljima i školskom osoblju, poručio je da će im Ministarstvo zajedno s agencijama pružati stručnu potporu jer se samo zajedničkim radom mogu stvarati uvjeti za školu koja uči.

"Drage učenice i učenici, a osobito prvašići, želim vam puno sreće i uspjeha u novoj školskoj godini", stoji u Plenkovićevoj poruci na twitteru u povodu početka školske godine 2020./2021.Premijer dodaje da školovanje donosi razne izazove, nova znanja i zahtjevne zadatke, a ove školske godine "i novu odgovornost"."Budite odgovorni, slušajte svoje roditelje i učitelje, poštujte sve mjere kako bi se zaštitili od širenja novog koronavirusa. Poštujte svoje učitelje, koji će vam pomoći savladati prepreke i usvojiti nova znanja i vještine", poručio je učenicima te im zaželio da im školski dani budu ispunjeni radošću i zadovoljstvom.

  


Samo zajedničkim radom stvaramo uvjete za školu koja uči

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs uputio je pismo učenicima, roditeljima i školskom osoblju zaželjevši im uspješnu nastavnu godinu uz poruku da će im Ministarstvo zajedno s agencijama pružati stručnu potporu jer se "samo zajedničkim radom mogu stvarati uvjeti za školu koja uči".

"Neka nas u našim zadaćama nadahnjuju pozitivne strane povratka u školu (kao što su susreti s prijateljima, igra, učenje i stjecanje novog znanja), kao i saznanje da je školsko okružje ključno za razvoj i osobni integritet djece, u kojem se oni osjećaju najbolje", poručio je ministar Fuchs.

Učenicima je poželio školovanje koje će ih svaki dan obogaćivati znanjem i međusobnim razumijevanjem, školsko ozračje protkano prijateljstvom i poštovanjem te učitelje i nastavnike koji će im, zajedno s roditeljima, svojim primjerom biti istinska potpora u učenju i u izboru ispravnoga puta.

"Brigu i odgovornost udružujemo i s roditeljima/skrbnicima za sigurnost i zdravlje njihove djece - naših učenika. Želimo tu uzajamnost i to zajedništvo prema našoj djeci i učenicima temeljiti na međusobnom prihvaćanju i poštovanju", istaknuo je ministar.

Pridržavanjem uputa i mjera štiti se zdravlje učenika i odgojno-obrazovnih radnika

Obraćajući se ravnateljima, koji su "lice škole i u čije organizacijske sposobnosti duboko vjerujemo", Fuchs kaže da oni s najbližim suradnicima stvaraju uvjete za kvalitetan odgojno-obrazovni rad u školama, te izražava nadu da će ove godine biti na visokom zadatku i u organizacijskom smislu spremno odgovoriti svim izazovima s tijekom nastavne godine.

Fuchs je pozdravio i učitelje, nastavnike i stručne suradnike koji su, zajedno s ravnateljima, nositelji i promicatelji pozitivnih promjena u školama.

"Vi ste ti koji djeci i učenicima otvarate životne vidike, podučavate ih novim znanjima, odgajate ih da postanu cjelovite osobe te uzorni građani, dobra djeca svojih roditelja i iskreni prijatelji. Vjerujemo u vašu intrinzičnu motiviranost", kaže Fuchs u pismu u kojemu naglašava i važnu ulogu nenastavnog osoblja, posebice u provođenju mjera HZJZ-a i preporuka Ministarstva te stvaranja pretpostavki za siguran boravak i rad u školi.

"Obraćam se i građankama i građanima Republike Hrvatske jer je, s obzirom na epidemiološku situaciju, u očuvanju sebe i zajednice zdravima bitno ponašanje svakog od nas, u školi i izvan nje. Budimo svjesni promjena koje vidimo u svakodnevnom životu i ne doživljavajmo ih kao prepreke, već kao izazov", poručio je ministar naglasivši da pridržavanjem uputa i mjera štite zdravlje djece/učenika, odgojno-obrazovnih radnika i svih zaposlenika u odgojno-obrazovnoj ustanovi, a neizravno i zdravlje svojih obitelji i građana.


Izvor: Hina/Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.