Otvoren dječji vrtić „Dječja mašta“ – prvi vrtić za darovite na području predškolskog odgoja u Međimurju

Otvoren dječji vrtić „Dječja mašta“

Na 750 m2 uređenog prostora unutar kojeg su smještene prostrane igraonice za djecu sa zasebnim izlazima na terase i dvorište, polivalentna dvorana, klimatizirane prostorije te specijalizirana didaktika i oprema, sedamdesetak mališana moći će uživati u novootvorenom objektu dječjeg vrtića „Dječja mašta“ u Čakovcu.        

Dječji vrtić „Dječja mašta“ djeluje već 26 godina u Međimurskoj županiji te kontinuirano radi na unaprjeđenju kvalitete rada. Stoga je otvorenje novog, vlastitog objekta logičan rezultat osuvremenjivanja i ulaganja u rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Tijekom niza godina djelovanja profilirali smo se u sveobuhvatan centar za razvoj, odgoj i obrazovanje naših najmlađih. Ovaj objekt je kruna našeg rada te našim korisnicima možemo pružiti viši standard i veću kvalitetu rada po najvišim sigurnosnim i pedagoškim standardima.“, kazala je ravnateljica „Dječje mašte“ Grozdana Žagar.

Novi objekt suvremen je po načinu izgradnje – korišten je princip modularne gradnje uz korištenje posebnih materijala poput ograde od reciklirane plastike. „Dječja mašta“ je od 2013. godine uključena u međunarodni program Eko škole te je dobitnica zelene zastave i certifikata International Eco-schools. Uz 350 m2 unutarnjih prostora, vrtić ima 700 m2 vanjskih prostora namijenjenih isključivo djeci, kako bi mogli boraviti na svježem zraku u svim vremenskim uvjetima. 

Osim ulaganja u objekte, stručni tim dječjeg vrtića Dječja mašta kontinuirano radi i na implementaciji programa za rad s djecom. Na otvorenju ih je predstavila stručna suradnica Julija Kukec, magistra psihologije i jedina obrazovna specijalistica za rad s darovitom djecom u Međimurskoj županiji. Provode sve programe javnih potreba, Program za okoliš i održivi razvoj, posebne programe prema interesima djece, a za svoj rad u ožujku ove godine primili su i međunarodno priznanje – postali su prva Europska točka za darovite na području predškolskog odgoja u Međimurskoj županiji. 

Svako ulaganje u dječje vrtiće i predškolske ustanove je benefit za lokalnu zajednicu i podizanje kvalitete života naše sredine. Dodana vrijednost ovog projekta je činjenica što je ovo jedini vrtić u Međimurju koji je europska točka za darovite na području predškolskog odgoja, no naš cilj je da to ne bude i jedini takav vrtić na području županije.“, poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom simboličnog rezanja vrpce s ravnateljicom Žagar i zamjenikom gradonačelnika Grada Čakovca Zoranom Vidovićem, čime je dječji vrtić „Dječja mašta“ i službeno otvoren.

Potrebno je naglasiti da je otvorenje održano sukladno svim propisanim epidemiološkim mjerama, a cjelokupan prostor dječjeg vrtića će tijekom vikenda biti dezinficiran od strane ovlaštene tvrtke kako bi bio spreman i siguran za nastavak rada.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.