Fuchs: Postoji mogućnost da satovi bez maski budu na epidemiološki stabilnim mjestima

Fuchs: Postoji mogućnost da satovi bez maski budu na epidemiološki stabilnim mjestima

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u subotu da bi u slučaju epidemiološki stabilne situacije na lokalnoj razini lokalno osoblje moglo odlučiti da se maske ne smiju nositi na nastavi. 
 
"Imamo pritisak skupine ljudi, roditelja, koji se ne slažu s preporučenim mjerama. Određeni se ljudi ne slažu s nošenjem maski na satu, pa pronalaze razne argumente", rekao je Fuchs komentirajući u intervjuu za Hrvatski tjedan radija roditeljski pritisak na škole da nose maske. U klasi. Također je izjavio da se odluka o nošenju maski u određenim situacijama temelji na preporuci Svjetske zdravstvene organizacije.
 
"Nikada ne možete učiniti sve sretnima. Idemo iz pozicije da radimo kao stručnjaci, sugeriraju epidemiolozi. Ako je epidemiološka situacija u županiji ili gradu izuzetno stabilna, može se lokalno donijeti odluka da djeca više ne smiju nositi maske", rekao je. Fuchs je dodao da je napravljen fleksibilan model kako bi svi mogli zajedno sudjelovati, kako bi djeca mogla što više biti u školi i primati lekcije uživo.
 
Trenutni problem pohađanja vjeronauka za onu djecu koja ga ne žele, a iz epidemioloških se razloga ne mogu miješati s ostalim razredima, Fuchs je nazvao tipičnim primjerom nenastajanja reformskih procesa i problemom koji već postoji u školi, a koji je u krizi vidi još više. 
 
"Sad imamo krunu, imamo poseban režim u školama, princip nemiješanja djece, tako da je problem sada naravno veći", rekao je Fuchs dodajući kako se slaže da se taj problem mora riješiti. Rekao je ravnateljima da nastavu organiziraju uz maksimalnu fleksibilnost i maksimalno ići u susret s djecom, ali primijeniti sve metode u skladu s epidemiološkim mjerama. 
 
Fuchs je komentirao prijedlog ponovnog rođenja sindikata da se u nekim školama zbog vrućine i nošenja maski u učionici nastava skrati na 30 minuta.
 
"svi dobri i mudri prijedlozi su dobrodošli ... Ali želim vas upozoriti na jedno - skraćivanje nastave za 5 minuta koliko imamo u Zagrebu, u konačnici znači da imamo 11 posto manje nastave tijekom cijele godine ", rekao je.
 
Izvor: Hina

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.