Mogućnost besplatnog studiranja u Velikoj Britaniji na UCB-u, jednom od najprestižnijih fakulteta u zemlji i među TOP 100 u svijetu!

Mogućnost besplatnog studiranja u Velikoj Britaniji na UCB-u, jednom od najprestižnijih fakulteta u zemlji i među TOP 100 u svijetu!

 Mogućnost besplatnog studiranja u Velikoj Britaniji na UCB-u, jednom od najprestižnijih fakulteta u zemlji i među TOP 100 u svijetu!  

Svima Vam je poznato da Ujedinjeno Kraljevstvo uskoro napušta EU (tzv. „BREXIT“) i odluka je Vlade UK da je akademska godina 2020/21 uistinu „zadnji vlak“ koji možete uhvatiti kako biste BESPLATNO studirali u Velikoj Britaniji.

 Krajnji rok za Vaše prijave na fakultet je 1.12.2020., a akademska godina 2020/21 i Vaš prvi semestar započinje krajem siječnja 2021.University College Birmingham (UCB) do 1.12.2020. prima prijave za:

  • višu školu (Foundation Degree, dvogodišnji studij, za koji je dovoljna završena i trogodišnja srednja škola i minimalan prosjek ocjena od 2,5),
  • preddiplomske studije (Bachelor Degree) i
  • diplomske studije  (Master Degree)  

Na UCB-u možete birati 27 različitih smjerova s područja financija, ekonomije, turizma, event managementa, edukacije i zdravlja, sporta, ugostiteljstva.. 

Više o smjerovima pročitajte na https://arrivatravel.hr/studiranje-uk

 

Uvjeti prijave na UCB su dobna granica od 18 do 65 godina i završena srednja škola (za neke smjerove dovoljna je i trogodišnja škola!) s minimalnom prosječnom ocjenom od 2,5 ili 3,5

 

​U potpunosti razumijemo Vaše brige s kojima se možete susresti u cjelokupnom procesu i rado ćemo odgovoriti na svako Vaše pitanje i izraziti svoje profesionalno mišljenje. Prilagodba na novo okruženje često može biti otežavajuća i iz tog razloga Arriva Travel  - POTPUNO BESPLATNO - nudi studentima pomoć i potporu od odabira željenog smjera, upisa, financiranja te je uz Vas kroz cijelu prvu godinu studiranja na University College Birminghamu putem svog pouzdanog tima koji boravi u Velikoj Britaniji veći dio godine i uvijek je pri ruci studentima

Financiranje studija

Financiranje studija

Financiranje studija
Cijena jedne godine studiranja u Velikoj Britaniji iznosi £9.250.

Na prvi pogled ta cijena izgleda nezamislivo visoka, međutim velika većina studenata ne zna da Vlada Velike Britanije nudi mogućnost financiranja cjelokupnog troška studija i EU studentima!

Osnovni uvjet je da se prijavite najkasnije do 1.12.2020. jer je upis na studij po ovim uvjetima moguć zaključno s akademskom godinom 2020/21.
Svi koji upišu studij u Velikoj Britaniji do 1.12.2020. ostvaruju pravo na financiranje tijekom cijelog studija.
Više o rokovima>>

Naime, organizacija Student Finance England osnovana je od strane Vlade Velike Britanije upravo kako bi asistirala i omogućila studiranje u Velikoj Britaniji svakoj osobi od 18 do 65 godina, koja to želi. Sustav financiranja provjereno funkcionira već godinama i zahvaljujući tome studiranje u Velikoj Britaniji nije samo privilegija bogatih pojedinaca.


Kako sve funkcionira?
Student sklapa ugovor o financiranju s organizacijom Student Finance England (SFE) o uzimanju studentskog zajma koji pokriva ukupne troškove studija (Napomena: molimo Vas da nastavite čitati i nakon sintagme „uzimanje studentskog zajma“ jer se ovdje uistinu ne radi o klasičnom kreditu ili dugu).
Uvjeti eventualnog vraćanja zajma (da, dobro ste pročitali – eventualnog, jer u većini slučajeva student nije u obvezi vratiti zajam!) su iznimno povoljni za studenta i student ne mora biti u strahu da će ovaj zajam utjecati na kvalitetu života nakon edukacijskog razdoblja.

SFE organizacija plaća trošak studija direktno fakultetu po izboru, i to u maksimalnom iznosu od £9.250 za preddiplomske studije te £10.575 za poslijediplomske studije.

Sve što student treba učiniti jest prijaviti se za financiranje odnosno uzimanje zajma od organizacije Student Finance England i ostvaruje mogućnost besplatnog studiranja u Velikoj Britaniji.

Naša agencija Vam u cijelosti pomaže pri popunjavanju potrebne dokumentacije i posreduje u komunikaciji sa organizacijom Student Finance England.
Proces obrade zahtjeva za financiranje od strane SFE traje oko 6 tjedana.

Vaša logična sljedeća pitanja su:
"U čemu je kvaka? Ovo zvuči predobro da bi bilo istinito."
"Kada uzmem zajam, u obvezi sam ga i vratiti, i to uz velike kamate".
No, to zaista nije tako u uređenom društvu kojem je visoko obrazovanje prioritet i gdje je znanje na cijeni.

Student Finance England ima svoja pravila i specifične uvjete pod kojima student vraća zajam:
 
Obveza vraćanja zajma za financiranje nastaje nakon završenog studija SAMO AKO i KADA student počne zarađivati minimalan iznos od £26.575 godišnje (£2.214 mjesečno ili £511 tjedno) u UK.
Ako Vaša plaća u roku od 30 godina od završetka studija ne bude veća od naznačenih iznosa, otplaćivanje zajma za Vas nikada ne započinje.
Zašto?
Student Finance England smatra da će vrhunski obrazovni programi u Velikoj Britaniji studentu u budućem zapošljavanju donijeti minimalnu prethodno spomenutu godišnju/mjesečnu plaću. Međutim, ako se iznosi minimalne plaće ne dosegnu, odnosno ne premaše, ova organizacija smatra da fakultet i program nisu pružili očekivane standarde.

Što ako Vaša plaća u bilo kojem trenutku bude veća od £26.575 na bazi godine, £2.214 mjesečno ili £511 tjedno?
Samo u tom slučaju, Student Finance England uzima 9% od zarade koja prelazi prethodno spomenute iznose. Naprimjer, ako bivši student zarađuje £2.250 mjesečno (dakle £36 više od propisanog limita), taj mjesec će Vam Student Finance England oduzeti £3 od Vaše mjesečne plaće (to je 9% od £36 koje su prešle preko limita od £2.214).

Ukoliko Vaša buduća plaća (tijekom razdoblja od 30 godina od završetka studija) samo povremeno prelazi spomenute limite, otplata zajma se vrši samo u razdobljima kada je limit premašen.

Nakon 30 godina od uzimanja zajma, taj se zajam su cijelosti briše, neovisno o visini otplaćenog iznosa.
Dio studenata nikada i ne započne otplaćivati zajam jer im plaća ne prelazi propisane limite.
Dio studenata otplati minimalni dio zajma.
Ukoliko punih 30 godina budete imali mjesečnu plaću veću od £2.214  (oko 18.500 kn neto), financijski Vam sigurno neće predstavljati nikakav problem plaćati 9% na razliku više zarađenog iznosa, zar ne?

Ukratko, otplata zajma vrši se kroz oporezivanje tijekom rada u Velikoj Britaniji (minimalni iznosi plaća ispod kojih se ne vrši oporezivanje (otplata zajma) su iskazani sukladno indeksu troškova života u UK).
 
U slučaju da nakon završenog studija napuštate UK (na više od 3 mjeseca) ili trajno, otplatu zajma vršite direktno prema organizaciji SFE.
SFE će Vam preračunati iznose zajma, ovisno o zemlji u kojoj živite i radite.
Npr. ukoliko se nakon završenog studija odlučite vratiti u Hrvatsku i tu raditi, minimalna plaća koja se neće oporezivati iznosi oko 11.000 kn neto (jer je standard u RH niži od onog u UK). Uzmemo li u obzir prosječnu plaću u Republici Hrvatskoj koja je u siječnju 2020. godini iznosila 6.796 kn neto onda je velika vjerojatnost da zajam, čak i s plaćom znatno većom od prosječne, nećete biti u obvezi vraćati.


Više o organizaciji Student Finance England i uvjetima financiranja možete pročitati ovdje:
https://www.gov.uk/student-finance

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.