Svečano obilježen završetak obnove zgrade i školske sportske dvorane Osnovne škole Donja Dubrava

 Donja Dubrava

U Donjoj Dubravi u Međimurju danas je obilježen završetak energetske obnove zgrade i školske dvorane Osnovne škole Donja Dubrava. Školska zgrada, koja je izgrađena 1983. godine i u koju od tada nije bilo većih ulaganja, energetski je obnovljena u godinu dana čime je Međimurska županije završila još jedan uspješan projekt energetske obnove škola ukupne vrijednosti 6.804.547,09 kuna, od čega bespovratnih sredstava 5.532.101,85 kuna, dok je sama Županija sudjelovala sa 1.272.445,24 kuna.

Ravnateljica osnovne škole Mirjana Ribić zahvalila je županu Međimurske županije na osiguranim boljim uvjetima za kvalitetniji rad i boravak 193 učenika te 46 djelatnika kao i za mnoge buduće generacije učenika. „Našu školu pohađaju učenici iz susjedne općine Donji Vidovec u kojoj se nalazi i naša područna škola koju pohađa 37 učenika. Škola nam je primila prekrasan vanjski izgled, ali i povećala razinu energetske učinkovitosti zgrade.“ zaključila je.

Direktor Međimurske energetske agencije Alen Višnjić  kazao je da su radovi energetske obnove trajali 12 mjeseci, a obuhvatili su rekonstrukciju kompletne vanjske ovojnice, odnosno toplinske izolacije, rekonstrukciju krova iznad grijanog pročelja i grijanog prostora, rekonstrukciju stropova prema vanjskom i negrijanom prostoru te zamjenu stolarije. Ugradnjom 2 nova plinska kondenzacijska kotla ukupne snage 250kW  i zamjenom kompletne opće rasvjete na objektu novim LED svjetiljkama, škola će postići uštede u potrošnji toplinske energije za 54%.

Uspješno proveden projekt pohvalio je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat dodavši da Međimurska energetska agencija može služiti kao primjer u svojoj struci. Brojni projekti energetske obnove javnih zgrada koje provodite na području Međimurja bit će snažno podržani od Ministarstva graditeljstva. Ponosan sam da „kao dobravčan“ mogu nazočiti završetku obnove škole čiji sam bio učenik, a koja je ponos cijele naše Donje Dubrave i donjeg Međimurja.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuvši ponos što je škola obnovljena nakon punih 37 godina čime je učenicima pružena mogućnost učenja i rada u daleko boljim uvjetima. „Bez obzira što Donja Dubrava nije zemljopisno centar Međimurja, uvijek nastojite biti u centru zbivanja što potvrđujete i svojim radom. Imate 12 doktora znanosti i akademika, na što smo svi izuzetno ponosni. Osnovna škola Donja Dubrava još 2005. godine bila je jedna od 49 škola u Hrvatskoj koje su provodile eksperimentalni program, a sada provode program eksperimentalne geografije, škola koja je dvije godine bila uključena u projekt „Škola za život“,  koja razvija djelatnost učeničke zadruge, redovito sudjeluje na natjecanjima, dio je lige u području robotike, a učenici ostvaruju odlične rezultate. Međimurska županija kao osnivač škole sav taj trud nagradila je stvaranjem boljih uvjeta za rad – novom energetskom obnovom zgrade i školske sportske dvorane.“, zaključio je Posavec.

Svečanom otvorenju prisustvovali su ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Darko Horvat, župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik općine Donja Dubrava Marijan Varga, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak, ravnateljica Osnovne škole Donja Dubrava Mirjana Ribić, direktor Međimurske energetske agencije Alen Višnjić, predstavnik zajednice ponuditelja BMD STIL d.o.o. Dražen Bedeković, voditeljica projekta Leonarda Tarandek te predsjednica školskog odbora ujedno i vijećnica u Međimurskoj skupštini Mihaela Martinčić.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.