Petaši OŠ Vinica prvi se u Varaždinskoj županiji priključili Humanitarnoj akciji fb grupe "Škola za sve"

Petaši OŠ Vinica prvi se u Varaždinskoj županiji priključili Humanitarnoj akciji fb grupe "Škola za sve"

Budući da sam pozvana da pomognem i uključim se u humanitarnu akciju “Škola za sve”, koju su putem fb grupe pokrenule Željka Balja i Spomenka Saraga, sretna sam što mogu podijeliti vijest da su se prvi s područja Varaždinske županije u akciju uključili učenici 5. a razreda Osnovne škole Vinica.

Danas je stiglo 14 školskih torbi s priborom i dodatnih pet praznih, koje mi je svojim automobilom dopremila razrednica 5. a razreda i učiteljica prirode i biologije Jelena Đurak te opisala kako je akcija zaživjela u Vinici.

- Učenici 5. a razreda OŠ Vinica sa svojim roditeljima i s nekoliko prijatelja uključili su se u akciju i donirali svoje torbe koje više ne koriste i kupili nešto školskog pribora i to smo sve razvrstali. Ispalo je da smo prikupili 14 torbi sa školskim priborom plus 5 torbi koje su bez pribora i koje se mogu dopuniti u akciji.

Neka dječica su napisala poruke i ostavila svoje kontakt brojeve nadajući se da će im se netko od prijatelja i javiti te da će se možda roditi i neka nova prijateljstva. U torbe su stavili i nešto za razveseliti – čokoladice, knjige...
Donaciju smo prikupili danas, a pri razvrstavanju su pomogle i ravnateljica Mirjana Jambriško i pedagoginja Mateja Polančec. Ima torbi za dječake i djevojčice. 
Svim učenicima, roditeljima, učiteljima i svima na potresom pogođenom području želimo puno zdravlja i hrabrosti da izdrže nevolju koja ih je snašla.

Na fb

U grupi #Škola za sve pročitajte o akciji, autorica je Željka Balja - SVI TERMINI VRIJEDE I SLJEDEĆI TJEDAN

- Molimo da jednu školsku torbu ili ruksak napunite s barem dijelom osnovnih školskih stvari: Donacije za učenike osnovnih škola: 1. školska torba ili ruksak s priborom za jedan od 1. do 8. razreda; Nekorišten pribor: 2. pernica (flomasteri, bojice, drvene olovke, šiljilo, tehnička olovka, geometrijski set, šestar, mine za tehničku, kemijske olovke, gumice); 3. naljepnice za bilježnice; 4. škare za papir i ljepilo, selotejp; 5. kolaž papir; 6. pastele; 7. vodene boje i tempere; 8. kistovi (plosnati i okrugli), držač kistova, paleta za boje; 9. glinamol, plastelin; 10. tuš; 11. pisanke za hrvatski, matematiku, prirodu, glazbeni, strani jezik, vjeronauk, geometriju (od 1. do 5. razreda); Pisanka A (prvi razred) prva je pisanka s kojom se djeca susreću u školi. U nju djeca pišu svoja prva, i to tiskana slova. Pisankom B (drugi razred) djeca se koriste kada svladaju tiskana slova i počnu pisati pisana slova. Pisanka C (treći razred) djeca se njome koriste kada počnu pisati pisana slova. Pisanka D (četvrti razred) izgleda gotovo kao obična bilježnica, jedino što je formata kao i sve ostale pisanke. Matematika 1 i 2 Matematika 3 i 4 12. crtači blok; 13. mali blokić; 14. likovna mapa (1-2; 3-4; 5-6; 7-8); 15. veći razredi (od 5. do 8. razreda): bilježnice velike na crte i kocke (za hrvatski, matematiku, prirodu, povijest, geografiju, glazbeni, strani jezik, vjeronauk, fiziku, kemiju, geometriju); 16. školski kalkulator; 17. jednokratne maske za lice *Po želji: slikovnica, knjiga, enciklopedija, atlas, mala igračka...

Prikupljamo opremu isključivo u torbi ili ruksaku za učenike od 1 do 8 razreda. Obavezno: Staviti torbu ili ruksak u kartonsku kutiju te označiti na kutiji za koji se razred nalazi pribor u torbi (što je sadržaj pribora) i oznaku spola M ili Ž. Sve vaše školske torbe/ruksake zaprimit ćemo za sada na ovim lokacijama:
PRIKUP ZG ISTOK Caffe bar Sermonia Maksimirska cesta 132 (Tenis centar, prilaz od Kraša ili iza Inine benzinske s Maksimirske)
Prikup: 11.1. (od 9 do 13 h); 12. i 13.1. (od 15 do 19 h). Iva: 095 903 58 22 (slobodno zovite ako ne možete pronaći objekt).
PRIKUP ZG ZAPAD Ragbi klub Zagreb Sošićka bb
Prikup: 11.1. (od 9 do 13 h); 12. i 13.1. (od 15 do 19 h). Marko: 091 525 52 68 (slobodno zovite ako ne možete pronaći objekt).

SISAK Kontakt: gđa Dubravka Kovačević Hrvatskih domobrana 100, Sisak.
Prikup: 11.1. (od 9 do 13 h); 12. i 13.1. (od 15 do 19 h). Dubravka: 098 1708 838 (slobodno zovite ako ne možete pronaći kuću).

VARAŽDIN Kontakt: gđa Marija Barić Vilka Novaka 9, Varaždin
Prikup: 11./12. i 13.1. (od 15 do 19 h). Mob.: 098 206 588 (slobodno zovite ako ne možete pronaći objekt).

MEĐIMURJE/LOPATINEC Restoran Međimurski dvori V. Nazora 22, Lopatinec
Prikup: 11./12. i 13.1. (od 10 do 17 h). Volonteri: Marijan 098 241 800 i Tanja 091 500 5161 (slobodno zovite ako ne možete pronaći objekt). U četvrtak, 14. 1. bismo odvozili prve prikupljene donacije. O svim najnovijim informacijama ćemo vas naknadno obavijestiti. Svi koji se žele logistički pridružiti akciji, slobodno nam se javite.
Zajedno za naše mališane! #školazasve

Unaprijed zahvaljujemo svima na pomoći za naše male prijatelje Siska, Petrinje, Gline i okolice. – Spomenka, Mirjana, Željka "Samo se srcem dobro vidi." Antonie de Saint Exupery

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.