Učenicima OŠ Mato Lovrak Petrinja u subotu stižu 223 pune školske torbe, dar vršnjaka iz Varaždina

Učenicima OŠ Mato Lovrak Petrinja u subotu stižu 223 pune školske torbe, dar vršnjaka iz Varaždina

I HIA i urednica osobno ponosno se mogu pohvaliti za sudjelovanje u humanitarnoj akciji „Škola za sve – za djecu Banije“ koju su pokrenule Zagrepčanke Željka Balja i Spomenka Saraga. Bili smo u Varaždinu punkt za prikupljanje donacija i prosljeđivanje (prijevoz Marijan Martinjaš) dalje put Zagreba i Petrinje, a osim početnih donacija s četrdesetak torbi iz Osnovne škole Vinica i Centra Tomislav Špoljar, te nekoliko pojedinačnih, posredstvom učiteljice i također novinarke Dubravke Novak koja je u akciju pozvala sedam varaždinskih osnovnih škola akcija je u Varaždinu i više nego uspjela.  Prikupljeno je ukupno 223 školskih torbi.

Ovu uspješnu akciju pokrenulo je na Dubravkinu inicijativu Dječje gradsko vijeće Varaždina koje je preko Dječjih foruma provelo prikupljanje školskih torbi u svih sedam varaždinskih osnovnih škola, Centru Tomislav Špoljar i DND Varaždin, te ona kaže: 

- Torbe su napunjene svim novim potrebnim priborom za određeni razred: bilježnicama, pisankama, kompletnim priborom za nastavu likovne kulture, priborom za matematiku, pernicama i svime ostalim potrebnim za nastavu, a bez čega su djeca Banije ostala u razornom potresu. Da bi torbe stigle u prave ruke, uspostavljen je kontakt s ravnateljicom Osnovne škole „Mato Lovrak“ u Petrinji Ankicom Krnjajić Magdić koja je izrazila potrebu za torbama i veliku zahvalnost. Torbe za Petrinju putuju u subotu, a Dječje gradsko vijeće zahvaljuju svoj djeci i roditeljima koji su donosili torbe i školski pribor, ravnateljima i poduprli akciju u školama te razrednicima i voditeljicama DF-a koji su akciju proveli u svojim školama.

Istodobno pozivaju na sljedeću humanitarnu akciju koja će se provoditi do 10.veljače. "Paket za tebe - Dijete za dijete" je akcija u kojoj se na isti način u školama prikupljaju personalizirane kutije koje će sadržavati igračku/e, dječji higijenski pribor (po izboru i neobavezno), slatkiši, po mogućnosti slikovnicu/knjigu i poruku podrške i prijateljstva. Veličina paketa je kutija za cipele. Kutija mora biti zapakirana s naznakom za koju dob i po potrebi za koji spol je namijenjena te naziv akcije "Paket za tebe - dijete za dijete, Varaždin“.

 

Dubravka je sve to unijela i u tablicu, a prenosimo i što je rekla za Školsku TV, novinarki Andreji Žigić Dolenec. 

USTANOVA

Kontakt osoba

Broj torbi s priborom

Centar T. Špoljar

Marin Vučić, ravnatelj

  8 – predano Mariji Barić, poslano prije preko ZG

I. OŠ

Tea Pavičić Zajec

12

II. OŠ

Nataša Kurbanjev

42

III. OŠ

Vanja Bojanić, vodit.DF

17

IV. OŠ

Snježana Šitum, vodit.DF

5

V.OŠ

Dubravka Novak, vodit.DF

64

VI. OŠ

Monika Injić, vodit. DF

70

VII. OŠ

Nikolina Šipek Škrablin

5

UKUPNO:

 

              223

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.