HNK u Varaždinu partner prve privatne Muzičke akademije u sjevernoj Hrvatskoj

HNK u Varaždinu partner prve privatne Muzičke akademije u sjevernoj Hrvatskoj

Ove jeseni, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, u suradnji sa Vjeranom Ježekom iz Lepoglave, pokreće privatnu Muzičku akademiju. Riječ je o prvoj takvoj visokoj školi u ovim krajevima. Akademija će u početku početi sa predmetom truba, a kroz naredno razdoblje program će se širiti. Partneri akademije bit će austrijsko sveučilište iz Innsbrucka te sveučilište Münchena u sklopu programa Erasmus. 

Rad studenata bazirat će se na programu austrijskog sveučilišta uz stjecanje potrebnih ECTS bodova. Prema riječima inicijatora i voditelja akademije Vjerana Ježeka, to je povijesni trenutak za čitavu regiju sjeverozapadne Hrvatske i šire. Polaznici akademije imat će priliku slušati nastavu vrhunskih predavača, a po završetku studija bit će konkurentni na zapadnom tržištu.

Vjeran Ježek glazbenik je i pedagog svjetskog glasa sa trenutnom adresom u Münchenu kao docent na jednom od vodećih svjetskih sveučilišta Ludwig Maximilian (LMU). Ježekov inovativni rad te organizacijske sposobnosti prepoznate su i gradu Münchenu gdje aktivno djeluje u odborima za kulturu i visoko školstvo.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.