Učenici su tijekom ove školske godine proveli 78 posto sati na nastavi u školi

Učenici su tijekom ove školske godine proveli 78 posto sati na nastavi u školi

Učenici su tijekom ove školske godine proveli 78 posto sati na nastavi u školi, dok ostatak otpada na C model ili online nastavu, izjavio je u nedjelju ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.
 
"Ministarstvo je dalo smjernice početkom školske godine i po tim smjernicama se nastava odvija cijelo vrijeme. Interaktivni pristup - A, B i C model koji se primjenjuje na razini županija, gradova pa i škola pokazao se vrlo, vrlo dobrim i ponosan sam da su djeca u Hrvatskoj ovu školsku godinu provela 78 posto sati od ukupne nastave licem u lice. Ostatak otpada na C model, od kuće na daljinu. To je sigurno među najvišim  postotkom u Europskoj uniji", kazao je Fuchs gostujući u RTL-u Danas.
 
Zbog većeg broja novozaraženih covidom-19 16 županija od sutra prelazi na neki oblik online nastave te ministar Fuchs kaže kako je Ministarstvo cijelo vrijeme u kontaktu sa županijama s kojima se konzultira prije prelaska s jednog modela nastave na drugi.
 
"Nemamo još puno do kraja školske godine i mislim da smo je dobro odradili i da možemo biti zadovoljni s vremenom koje su učenici proveli neposredno na nastavi", ocijenio je Fichs.
 
Izvor: Hina

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.