Dekan Međimurskog veleučilišta u sklopu Erasmus+ programa ugostio kolege s poljskog fakulteta Malopolska School of Economics

Dekan Međimurskog veleučilišta u sklopu Erasmus+ programa ugostio kolege s poljskog fakulteta Malopolska School of Economics

Zadnji tjedan svibnja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu rezerviran je za održavanje Međunarodnog tjedna u okviru Erasmus+ programa. Tom prigodom kolege s poljskog fakulteta Malopolska School of Economics ugostio je dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan, a virtualno su im se pridružili i kolege s litvanskog fakulteta Klaipeda State University of Applied Sciences.

Erasmus+ program omogućava suradnju s brojnim europskim i svjetskim visokoškolskim ustanovama te, kako ističe dekan Klopotan, služi kao dobra promocija Međimurskog veleučilišta, a ujedno i prilika za bolje upoznavanje između partnerskih fakulteta koje je i vrijedno iskustvo za studente u stjecanju novih znanja i vještina i širenju vlastitih vidika.

– Prije svega želimo upoznati naše partnere s radom Međimurskog veleučilišta, organizacijom i aktivnostima koje provodimo, novim mogućnostima koje se otvaraju u našim novim prostorima, kao što je novootvoreni Centar održivog razvoja te mogućnostima smještaja u našem studentskom domu – rekao je Klopotan.

Nakon obilaska Međimurskog veleučilišta dekan Igor Klopotan s poljskim kolegama potpisao je sporazum o suradnji između ove dvije visokoobrazovne institucije.

Tim povodom Međimursko veleučilište obišla je Ewa Zybura zadovoljna ostvarenom suradnjom unatoč pandemijskim uvjetima.

– Nadamo se da ćemo stvoriti dobre kontakte uz razvojnu suradnju između naših sveučilišta, a iznimno smo ponosni na sporazum koji smo sklopili za nadolazeće razdoblje 2021.-2027. godine – rekla je Zybura na koju je prilikom obilaska najimpresivniji dojam ostavio IT centar i Muzej turizma čija je opremljenost modernim tehnologijama na zavidnom nivou.

Kolega Boguslaw Gawel iskazao je zadovoljstvo ostvarenom suradnjom s Međimurskim veleučilištem i zahvalio dekanu na gostoprimstvu rekavši kako je mobilnost iznimno jako i važno sredstvo za razvoj učenja, posla, kvalitete proizvoda te u konačnici i životnog standarda.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.