Otvoren Međunarodni tjedan na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu

Otvoren Međunarodni tjedan na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu

Zadnji tjedan svibnja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu rezerviran je za održavanje Međunarodnog tjedna u okviru Erasmus+ programa u kojem Međimursko veleučilište sudjeluje već dugi niz godina. Kako je istaknuo dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan, u okviru tog programa ostvaruje se suradnja s brojnim europskim i svjetskim visokoškolskim ustanovama.

-U sklopu Erasmus+ programa surađujemo s nizom visokoškolskih institucija u Europi i šire, u sklopu čega ostvarujemo veliki broj mobilnosti studenata koji odlaze na studij ili studentsku praksu, ali i nastavnog i nenastavnog osoblja – izjavio je dekan.

U sklopu ovogodišnjeg Međunarodnog tjedna, Međimursko veleučilište organizira niz aktivnosti i stručnih predavanja te će ugostiti kolege s poljskog fakulteta Malopolska School of Economics. Osim toga, virtualno će im se pridružiti i kolege s litvanskog fakulteta Klaipeda State University of Applied Sciences.

-Prije svega želimo upoznati naše partnere s radom Međimurskog veleučilišta, organizacijom i aktivnostima koje provodimo, novim mogućnostima koje se otvaraju u našim novim prostorima, kao što je novootvoreni Centar održivog razvoja te mogućnostima smještaja u našem studentskom domu – rekao je Klopotan.

-Ovo je dobar način za promociju Međimurskog veleučilišta, ali i prilika da pozovemo nastavnike s partnerskih fakulteta da nas posjete, a studente da dođu i provedu dio svog studentskog života u novoj okolini pogodnoj za stjecanje novih znanja, iskustava i vještina, kao i za širenje pogleda na vlastitu budućnost – zaključio je dekan.

Ovogodišnji Međunarodni tjedan službeno je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec ističući kako je ovo prilika za razmjenu pozitivnih međunarodnih iskustva.

-Ovo je prilika za sve studente i studentice s Međimurskog veleučilišta da razmijene svoja iskustva s kolegicama i kolegama studentima iz Poljske i Litve – kazao je Posavec dodavši kako je ovo odlična prilika i da se prezentiraju Metalska jezgra i Centar održivog razvoja kao prva dva znanstveno-istraživačka centra u Međimurju.

-Na ovaj način promoviramo i jačamo Međimursko veleučilište. Želja nam je kroz daljnje jačanje  ove obrazovne institucije, daljnje uvođenje programa, novih kurikuluma i kroz druge znanstveno istraživačke i obrazovne institucije povezivati se i s ostatkom Hrvatske i inozemstvom – rekao je Posavec dodavši kako ovakve aktivnosti potpomažu projektu stvaranja brenda Međimurskog veleučilišta kao kvalitetne obrazovne institucije.

Međunarodni tjedan otvoren je predavanjem viceguvernera Hrvatske narodne banke Michaela Faulenda na temu Uvođenje eura u Hrvatsku. Svoje predavanje je podijelio na tri tematske cjeline: Troškovi i prednosti uvođenja eura, Proces prilagodbe – gdje je Hrvatska trenutno i što slijedi te Javna percepcija eura u Hrvatskoj.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.