Predsjednik Milanović razgovarao s hrvatskim članovima Europske udruge studenata prava

Predsjednik Milanović razgovarao s hrvatskim članovima Europske udruge studenata prava

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas u Uredu predsjednika s hrvatskim članovima Europske udruge studenata prava – ELSA, najveće svjetske neprofitne i nepolitičke udruge studenata prava i mladih pravnika.

Na sastanku su predstavnici ELSA-e upoznali predsjednika Milanovića sa svojim aktivnostima, među kojima su i organizacije seminara i konferencija, moot court natjecanja, akademskih radionica te programi razmjene studentskih praksi. Jedna od njih bila je i nedavno održana dvodnevna konferencija pod nazivom „Postignuća, izazovi i perspektiva Republike Hrvatske“, organizirana povodom 30. obljetnice hrvatske neovisnosti. 

Bilo je riječi i o međunarodnim aktivnostima i suradnjama hrvatske udruge s podružnicama  iz drugih europskih zemalja, s obzirom na to da ELSA svoje podružnice ima u 44 europske zemlje te okuplja više od 50.000 članova na preko 300 fakulteta. S tim u vezi, razgovaralo se o prilikama za stažiranje studenata, međunarodnim natjecanjima studenata te o načinima motivacije studenata za dodatne aktivnosti tijekom studija. 

Osim što omogućuje studentima prava i mladim pravnicima da uče o drugim kulturama i pravnim sistemima u duhu kritičkog dijaloga i znanstvene suradnje Udruga im pomaže da budu međunarodno orijentirani, da steknu profesionalne vještine te ih potiče da djeluju za dobrobit društva, istaknuli su članovi ELSA-e. 

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su predsjednik ELSA-e Hrvatska Alen Šukurica, glavni tajnik ELSA-e Hrvatska Ivan Luis Glavich Mandarić, potpredsjednik za marketing ELSA-e Hrvatska Dag Kirin, potpredsjednica za seminare i konferencije ELSA-e Hrvatska Dora Štambuk, potpredsjednica za STEP (Student Trainee Exchange Programme) Nika Smiljanić, član (predsjednik ELSA-e Hrvatske 2019./2020.) Ante Škrobica i članica Nadzornog odbora ELSA-e Hrvatska Lucija Topolovec. Uz predsjednika Milanovića susretu je prisustvovala i savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.