Predsjednik Milanović razgovarao sa studentima polaznicima Komunikološke škole Matice hrvatske

Predsjednik Milanović razgovarao sa studentima polaznicima Komunikološke škole Matice hrvatske

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je danas Maticu Hrvatsku gdje se sastao s vodstvom te institucije, a potom razgovarao i sa studentima polaznicima Komunikološke škole Matice hrvatske.

 Na sastanku s predsjednikom Milanovićem, na kojemu su bili predsjednik Matice Hrvatske Miro Gavran, potpredsjednici Mario Jareb i Dubravka Oraić Tolić te glavni tajnik Marijo Dominiković, razgovaralo se o njenoj ulozi i aktivnostima, pri čemu su Predsjednika Republike informirali i o širenju Matice hrvatske osnivanjem novih ogranaka u Hrvatskoj i BiH.

 Predsjednik Milanović je potom razgovarao sa studenticama i studentima novinarstva s Fakulteta političkih znanosti, Fakulteta hrvatskih studija i Hrvatskog katoličkog sveučilišta koji su pohađali Komunikološku školu Matice hrvatske, a koja je pokrenuta s ciljem da se studentima novinarstva i komunikologije pruži dodatno izvannastavno obrazovanje s područja medija. Program Komunikološke škole Matice hrvatske do sada je prošlo 12 generacija studenata, a zadnji je održan krajem prošle godine na Korčuli.

 Studenti su s predsjednikom Milanovićem razgovarali o različitim temama: o položaju studenata u hrvatskom društvu nekada i danas te o kvaliteti obrazovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, pri čemu je predsjednik govorio i o svom iskustvu; o položaju Hrvatske u Europskoj uniji i hrvatskim očekivanjima od članstva u Uniji; o radu političara i razlozima uključivanja u politički život Hrvatske.  

Uz predsjednika Milanovića bili su posebni savjetnik za kulturu Zdravko Zima i savjetnica za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.  

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.