Svibanj je mjesec maturanata: veselje, ples i pjesma u mimohodu maturanata u Varaždinu

MATURANTI

Gotovo 2.000 maturanata srednjih škola iz Varaždinske županije danas su, 20. svibnja, ulicama Varaždina širili veselje uz pjesmu, ples i zviždanje.Mihomodom maturanata od Parka mladih preko Korza i Franjevačkog trga te natrag do polazišta, počela je Maturantika 2019., zasigurno najveselija manifestacija u godini.

 

S balkona Županijske palače sve su pažljivo promatrali članovi ocjenjivačkog žirija - zamjenik župana Tomislav Paljak, zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar i Tatjana Novak iz PU varaždinske, koji su imali težak zadatak odabira naj maturantske odore.Ovogodišnji pobjednici su „kokice“, učenici 4. gim iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole (fotografije pobjednika u mimohodu te na dodjeli nagrada u prilogu, pod imenom „naj odore“).

 

Razredu, u kojem je 17 učenika, u Parku mladih uručena je nagrada, izlet u adrenalinski park Accredo u Zasadbregu, na koji će svi zajedno otići već ovoga četvrtka.Maturantika se nastavlja sutra sportskim danom, a potom plesanjem quadrille u četvrtak točno u podne na Kapucinskom trgu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.