Krstičević o „Vulinovih 11“: On i Vučić moraju razumjeti da ovo nije 1991.

Krstičević o „Vulinovih 11“: On i Vučić moraju razumjeti da ovo nije 1991.

Pokušaj ulaska u Hrvatsku "Vulinovih 11" komentirao je i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

- Predsjednik Vučić i gospodin Vulin moraju razumjeti da ovo više nije 1991. godina i da vojnici mogu ulaziti u Hrvatsku kad žele. Zna se kako se to radi, zahtjev, prema tome odobrenje. Hrvatska je ozbiljna država, moraju se provoditi hrvatski zakoni i Srbija to mora znati, rekao je Krstičević.

Ministarstvo obrane Srbije, kako prenose srbijanski mediji, izdalo je priopćenje u kojemu tvrdi da je dolazak svoje delegacije najavilo, iako za to ne iznosi nijedan dokument kao dokaz.

- Osuđujem takvo postupanje i pozivam iste te koji to čine da prestanu s time jer to je nastavak dosadašnjih provokacija i samo još jedna u nizu provokacija, rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Činjenica je da je Srbija prekršila pravne norme i to se može shvatiti kao provokacija, kaže čelnik oporbe.

- Ali na ono na što ja apeliram je da se smanje tenzije i da se zaštite svi koji su u Hrvatskoj drugi i drugačiji po bilo kojoj osnovi. Obično teme s nacionalnim predznakom dominiraju da se ne priča o stvarnim problemima u hrvatskom društvu, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Informacija o dolasku delegacije Vojske Srbije u Jasenovac navodno je otkrivena u petak, kada su se organizatori kod lokalne policije informirali smiju li srpski vojnici prisustvovati događaju u svojim odorama.

 

.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.