Predstavljen projekt Savjeta mladih „Financijska pismenost i poduzetništvo“

savjet mladih

„Financijska pismenost i poduzetništvo“ naziv je projekta Savjeta mladih Varaždinske županije koji će se nastaviti provoditi u novoj školskoj godini u srednjim školama s ciljem da učenici steknu važna znanja o osobnim financijama, kreditima, štednji, a i o poduzetništvu.Projekt se počeo provoditi prošle školske godine, a sada se s njegovim provođenjem nastavlja u obliku interaktivnih radionica i pub quizova, istaknuto je danas, 11. listopada, na predstavljanju u Županijskoj palači.Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak je naveo da Županija podržava projekt s obzirom na to da je važan za mlade ljude.- Iako je predviđeno da učenici srednjih škola znanja o financijskoj pismenosti stječu u okviru građanskog odgoja, to područje je zanemareno. Projekt Savjeta mladih Varaždinske županije doprinijet će osvježavanju obrazovnog sustava, a mi u Županiji ćemo im omogućiti da lakše dođu do škola budući da ćemo projekt prezentirati i na Kolegiju ravnatelja – rekao je zamjenik Paljak. 

Predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije Lovro Lukavečki je napomenuo da će ove godine pojačati komunikaciju sa školama.- Projekt je prošle godine proveden u devet srednjih škola u Varaždinskoj županiji, a osobno mi je drago da je naišao na pozitivne reakcije javnosti. Odlučili smo pojačati komunikaciju sa svim školama kako bi omogućili svim učenicima da sudjeluju u radionicama - rekao je Lukavečki. 

Voditelj radionica je profesor matematike Krunoslav Habunek. – Učenici će imati priliku naučiti nešto više o tome kako balansirati svoj osobni budžet, kako otvoriti račun u banci, naučit će o kreditima, školovanju i mnogim drugim bitnim financijskim pitanjima – najavio je.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.