Posjet Europske komisije, Predsjednika Europskog vijeća i studijsko putovanje dopisnika medija iz Bruxellesa

ek

Ovaj tjedan Hrvatsku će posjetiti novoizabrani sastav Europske komisije, predsjednik Europskog vijeća kao i dopisnici iz najuglednijih međunarodnih medijskih kuća u Bruxellesu.Posjet Komisije započet će 9. siječnja gala koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu kojim će se svečano obilježiti početak Hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Radni dio posjeta koji će se održati sljedeći dan uključuje zajedničku sjednicu članova Vlade RH i sastava Europske komisije. Posjet novog sastava Europske komisije zaključit će se zajedničkom konferencijom za novinare predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića 10. siječnja u u Kongresnom centru Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Predsjednik Europskog vijeća, Charles Michel, u Hrvatskoj će boraviti 9. siječnja. Također će održati zajedničku konferenciju za medije 9. siječnja u Kongresnom centru Nacionalne i sveučilišne knjižnice), a prisustvovat će i svečanom koncertu u Hrvatskom narodnom kazalištu.Istovremeno, Hrvatsku će od 8. do 12. siječnja posjetiti 62 međunarodna dopisnika iz Bruxellesa u sklopu uobičajenog posjeta novinara državi predsjedateljici na početku predsjedanja.

Tijekom trodnevnog radnog dijela programa novinari će se susresti s najvišim dužnosnicima Republike Hrvatske, a prisustvovat će i dvjema navedenim zajedničkim konferencijama za novinare. Nakon službenog dijela programa u Zagrebu, novinari će za vikend posjetiti Nacionalni park Plitvička jezera te posjetiti Rijeku – Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.