Vlada usuglasila paket mjera o postupnom reaktiviranju gospodarskih i društvenih djelatnosti, idu u tri faze

premijer

Premijer Andrej Plenković danas je rekao, nakon sastanka Užeg kabineta, da je Vlada usuglasila paket mjera o postupnom reaktiviranju gospodarskih i društvenih djelatnosti koji će se provoditi u tri faze vodeći računa da se ne ugroze postignuća u borbi protiv Covida-19 i da se pomogne gospodarstvu.

„Paket mjera bit će glavna točka sutrašnje sjednice Vlade“, kazao je i podsjetio da su „naše mjere zdravstveno-restriktivnog karaktera ostvarile rezultate, brzina zaraze epidemijom je spora, a broj smrtnih posljedica dosad je relativno mali“.
„Način na koji smo se suočili s epidemijom u odnosu na brojne zemlje možemo ocijeniti izrazito dobrim“, poručio je. Dodao je da se počinje s faznom reaktivacijom koja će se događati u tri faze -  od 27. travnja, 4. svibnja i 11. svibnja.

Predsjednik Vlade najavio je da će detalje mjera predstaviti sutra nakon što Vlada usvoji paket. „Cilj je ostvariti gospodarsku aktivnost i korist u smislu reaktivacije gospodarstva i prihoda za državni proračun“, kazao je.
Vezano za dovršeni postupak prijava za novog glavnog državnog odvjetnika, rekao je da su od Državno-odvjetničkog vijeća dobili materijale za šest kandidata, a na Vladi će se sutra donijeti odluku o osnivanju povjerenstva u kojem će biti šest ministara i on na čelu.

Nakon što održe razgovore s kandidatima, donijet će odluku o odabiru i krenuti u daljnju proceduru prema Saboru.

Izvor: Hina/Vlada

 

Pisane vijesti

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.