Župan Čačić obišao radove na županijskoj prometnici u Beretincu

čačić beretinec

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić je u pratnji ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog i predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a Krešimira Horvata  obišao radove na sanaciji te proširenju ceste u Općini Beretinec. Obilasku su nazočili i načelnik Općine Beretinec Igor Kos te zamjenik načelnika Matija Kefelja. Kako je istaknuto prilikom obilaska u tijeku je izvedba prve faze biciklističke staze, duge 500 metara, u čiju će izgradnju okvirno biti uloženo 390 tisuća kuna, a u proljeće sljedeće godine kreće druga faza radova. Ovdje su nedavno završili i radovi u projektu aglomeracije vrijedne oko 2 milijuna kuna.Župan Radimir Čačić naglašava važnost izvedbom ovakvih radova. Druga faza radova podrazumijeva izgradnju dodatnih 1000 metara biciklističke staze koja će fizički, u Poljani, biti spojena na mrežu biciklističkih staza grada Varaždina. Ovim ulaganjem dodatno se podiže sigurnost cestovnog prometa te se dodatno podiže standard u Općini Beretinec. Ovo ima veliku vrijednost za građane Beretinca, poglavito za mladu populaciju. - ističe župan Čačić.

-Ovdje se radi o jednoj od najprometnijih prometnica u našoj Županiji, dakle o ulazu u Varaždin od strane Beretinca. Proširuje se dakle cesta, zatim se sanira postojeća cesta te se uređuje i biciklistička staza. Ovime se završava kompletna dionica, ide novi sloj asfalta te će ova prometnica biti sprema za kvalitetno odvijanje prometa - rekao je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački. Načelnik Općine Igor Kos izrazio je zadovoljstvo odvijanjem radova.

-Nama je svaka investicija bitna, mala smo općina, ali je zanimljivo da smo se samo prije par godina razgovarali o investicijama vrijednim dvadeset ili trideset tisuća kuna, a danas govorimo o milijunima. Želim istaknuti jako dobru suradnju s ŽUC-om i naravno Varaždinskom županijom koja naše projekte prepoznaje i podržava. Kod ovih radova ne treba samo govoriti o novčanoj vrijednosti, nego je vrijednost višestruka, a sigurnost nam je svakako najbitnija – rekao je Kos te dodao kako ih još čeka postavljanje javne rasvjete.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.