Plenković: Mediji obogaćuju naše društvo i temelj su izgradnje demokracije

PLENKOVIĆ

U prigodi Svjetskoga dana slobode medija novinarkama, novinarima i svim medijskim djelatnicima čestitke su danas uputili predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te potpredsjednik Vade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je da su mediji temelj izgradnje demokracije te da pravodobno i točno informiranje javnosti zahtijeva neometan rad bez pritisaka.
 
"Mediji obogaćuju naše društvo i temelj su izgradnje demokracije. Pravodobno i točno informiranje javnosti zahtijeva neometan rad bez pritisaka", napisao je na Twitteru premijer Plenković čestitajući svim novinarkama, novinarima i medijskim djelatnicima Svjetski dan slobode medija.
 
Koržinek: Dan slobode medija ove se godine obilježava u specifičnim okolnostima u kojima na poseban način vrednujemo ulogu medija u društvu
 
Ministarstvo kulture u povodu Svjetskog dana slobode medija u nedjelju je poručilo kako je sloboda medija temelj svakog demokratskog društva u kojem je imperativ osigurati novinarima uvjete za neometan i siguran rad.
 
Dan slobode medija ove se godine obilježava u specifičnim okolnostima u kojima na poseban način vrednujemo ulogu medija u društvu, stoji u priopćenju Ministarstva kulture.
 
Točno, istinito i pravodobno izvještavanje, uz poštivanje medijskih sloboda, u kriznim vremenima predstavlja oslonac za svakog pojedinca i za društvo u cjelini. Sloboda medija predstavlja temelj svakog demokratskog društva u kojem je imperativ osigurati novinarima uvjete za neometan i siguran rad. Nemoguće je zamisliti sprečavanje širenja lažnih vijesti i dezinformacija u svijetu prepunom lako dostupnih informacija kojima često nije poznat izvor niti ih je moguće provjeriti bez neovisnih i slobodnih medija, ali i bez povjerenja građana u medijski sustav, naglašavaju u priopćenju.
 
Nažalost i mediji su, kako navodi Ministarstvo kulture, teško pogođeni posljedicama krize uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19 zbog čega će, ističu, poduzimati dodatne mjere kako bi osigurali potporu novinarima, izdavačima i nakladnicima.
 
Božinović: Hvala na svemu što radite u ovoj krizi, radite sjajan posao
 
Potpredsjednik Vade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović čestitkom novinarima otvorio je današnju konferenciju za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.
 
"Čestitam svim novinarkama, novinarima i svim medijskim djelatnicima Dan slobode medija, u ovoj krizi izazvanoj covidom -19 još više došla do izražaja važnost novinarstva, nepristranost, profesionalizam,  pravodobna i točna informacije, koja je u ovakvim situacijama prijeko potrebna. Hvala na svemu što radite u ovoj krizi, radite sjajan posao".
 
Izvor: Hina/ Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.