Premijer Plenković: Nastavljamo unaprjeđivati sustava vatrogastva

premijer i vatrogasci

U prigodi Dana vatrogastva, predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s predstavnicima Hrvatske vatrogasne zajednice, na čelu s predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanaderom, glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem te počasnim predsjednikom Franjom Gregurićem.

Uz predsjednika Vlade na sastanku su bili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 
Čestitavši Dan vatrogastva i blagdan sv. Florijana, predsjednik Vlade Plenković zahvalio je vatrogascima na požrtvovnosti u gašenju požara te sanaciji šteta nakon razornog potresa u Zagrebu. Naglasio je da će Vlada uvijek imati senzibilitet prema svim vatrogascima, ne samo radi obrane od požara već i radi svih ostalih situacija spašavanja ljudi i imovine, koje bi u većini slučajeva bez vatrogasaca bile nerješive.
 
Predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice izrazili su zadovoljstvo primjenom novog Zakona o vatrogastvu kojim se nakon niza godina na jedinstven i cjelovit način uredio sustav vatrogastva. Usto, Vlada je provela preustroj Hrvatske vatrogasne zajednice u Središnji državni ured za vatrogastvo, s obzirom da su vatrogasci jedna od ključnih sastavnica sustava javne sigurnosti, domovinske sigurnosti i nacionalne sigurnosti. 
U pogledu ovogodišnje protupožarne sezone, zaključeno je kako je sustav domovinske sigurnosti u potpunosti spreman.
PVRH

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.