Najveći infrastrukturni projekt Vlade A. Plenkovića - Pelješki most, bit će gotov za nešto više od godinu dana

pelješki most

Najveći infrastrukturni projekt Vlade Andreja Plenkovića svakako je Pelješki most, koji će prema izjavi Ivana Škorića, direktora Hrvatskih cesta biti gotov za nešto više od godinu dana. Polovica od ugovorenih radova je završena, a osim Kineza koji radove nisu prekidali niti za vrijeme pandemije koronavirusa, na dijelovima metalnih konstrukcija biti će angažirani i hrvatski varioci.

Most je već dulje vrijeme izvan vode i betonska konstrukcija vidljiva je iz daleka, a jug Hrvatske posebno se veseli projektu, jer će im na taj način život biti jednostavniji ne samo u smislu tranzita putnika nego i roba. Fizička odvojenost zbog granica problem je koji je dugo mučio stanovništvo južne Hrvatske, pa ovim projektom dobivaju zasluženu satisfakciju.

U Lapadsku obalu ulaže se 70 milijuna kuna

Osim mosta Dubrovnik dobiva i proširenu Lapadsku obalu u koju država investira nepovratnih 70 milijuna kuna.To je samo dio investicije u jedan suvremeni intermodalni centar i novu urbanističko rješenje za Dubrovnik na što se prema riječima dubrovačkog gradonačelnika Mate Frankovića čekalo 42 godine. Dubrovnik je iz EU fondova u posljedje tri godine privukao projekte u vrijednosti od 200 milijuna kuna. 

Ilustracija Članak 19167053, Večernji list - Hrvatska

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.