Predsjednik Vlade Plenković o Adria Touru: Ovo je velika promocija Zadra i Hrvatske u svijetu

Premijer

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju. Po dolasku u Zadar, nazočio je potpisivanju Ugovora o uvjetima financiranja stalne izložbe crkvene umjetnosti (SICU). 
Ugovor su potpisali ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup mons. dr. sc.  Želimir Puljić, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić i opatica M. Anastazija Čizmin iz Samostana benediktinki Svete Marije. 
Potom je predsjednik Vlade Plenković posjetio humanitarni teniski turnir u sklopu Adria Toura, za koji je ustvrdio da će biti velika promocija Zadra i Hrvatske u svijetu. 
Uz ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek, ministra uprave Ivana Malenicu te župana Zadarske županije Božidara Longina i gradonačelnika Zadra Branka Dukića, premijer Plenković posjetio je i teniski centar na Višnjiku.

"Bio sam u Zadru prije dva tjedna s predsjednicom HTS-a Nikolinom Babić i Goranom Ivaniševićem, kada nam je predstavljen projekt. Imajući na umu koliki je značaj sporta za turizam i Zadar, podržali smo turnir koji je koncipirao prvi tenisač svijeta Novak Đoković. To je sjajna poruka budući da se ne igra ni ATP ni WTA. Odjek ovog događaja bit će velika promocija Zadra i Hrvatske u svijetu", rekao je Plenković.

PVRH

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.