Predsjednik RH Zoran Milanović posjetio Donju Lastvu i Kotor

kotor

Drugog dana službenog posjeta Crnoj Gori, predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Donju Lastvu i Kotor gdje se susreo s predstavnicima Hrvatske zajednice u Crnoj Gori. Predstavnici Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore zahvalili su predsjedniku Milanoviću na dolasku i potpori koja im, kako je rečeno na sastanku u Hrvatskom domu, puno znači.

Tijekom razgovora predstavnici Hrvatske zajednice upoznali su Predsjednika sa statusom Hrvata u Crnoj Gori koji je, rečeno je, zadovoljavajući. Iako nas je malo, ne osjećamo se inferiornima i dali smo ogroman doprinos kulturi Crne Gore, rečeno je na sastanku. Očekivanja su hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori i trajno rješenje statusa Hrvatskog doma u Donjoj Lastvi i Hrvatskog radija Dux.  

Službeni posjet Crnoj Gori Predsjednik Republike završio je u Kotoru, u kojem je, zajedno sa svojim domaćinom predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem posjetio sjedišta Bokeljske mornarice, čiji je Glavni odred dao počasni prijavak Predsjedniku, i Hrvatskog građanskog društva, te obišao katedralu sv. Tripuna.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.