Predsjednik Milanović priključio se Inicijativi za više ambicija u području klimatskih promjena

bilateral

Predsjednik Republike Zoran Milanović, nakon trilateralnog sastanaka s predsjednikom Republike Austrije i predsjednikom Republike Slovenije, održao je bilateralni sastanak s predsjednikom Austrije Van der Bellenom tijekom kojeg se priključio Inicijativi za više ambicija u području klimatskih promjena. 

„Corona je došla i proći će, ali problemi koje Zemlja ima s promjenom klime, koje Hrvatska može imati kao zemlja koja se oslanja na turizam, su toliki da o tome nikada niti jednog trenutka ne smijemo prestati razmišljati. Danas sam se priključio Inicijativi za više ambicije u ekologiji i zelenoj politici i to je simbolička razina, ali u svojoj zemlji, Hrvatskoj, ću se za to zalagati više i glasnije nego što sam to radio do sada“, poručio je predsjednik Milanović. 

Osvrnuvši se na zelene politike i ekologiju predsjednik Milanović istaknuo je Austriju kao pravo mjesto i pravi dio Europe kada se o tome govori. „Kada su Austrija, Finska i Švedska postale članice Europske unije, postao sam svjestan da je Austrija još tada '94. i u pregovorima za ulazak u Europsku uniju imala više ekološke standarde nego što su bili u vrlo strogoj Europskoj uniji“, rekao je Predsjednik. „Ne možemo biti dovoljno ambiciozni kada je u pitanju zelena politika i obnovljivi izvori“, istaknuo je.  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.