Postizborno - Čačićevi Reformisti i HSLS oformili liberalni klub u Saboru, podrška Vladi neupitna

ČAČIĆ

Čačićevi Reformisti i HSLS oformili liberalni klub u Saboru, podrška Vladi neupitna, piše HINA, a prenosi HRT.Dario Hrebak iz HSLS-a kazao je da je HSLS osvojio dva mandata na parlamentarnim izborima,a Radimir Čačić iz Reformista jedan mandat, te će oformiti liberalni klub u Saboru.  - Taj klub će sačinjavati Natalija Martinčević  kao zamjena za Radimira Čačića, Darko Klasić, HSLS-ov saborski zastupnik iz Grada Zagreba i ja osobno. U sljedećem četverogodišnjem razdoblju samo tri kluba će činiti novu saborsku većinu. Prvi klub je klub HDZ-a, drugi klub je klub manjinaca , a treći klub je liberalni klub koji ćemo činiti upravo mi, rekao je Hrebak.Naglasio je da će njihova uloga biti da Vlada koja će imati 76 ruku bude stabilna i da ima mir i da može provoditi sve reforme i nastaviti istim ritmom raditi dalje. Dodao je da će njihov klub biti brana da se ostave svi unutarstranački interesi, ucjene i ultimatumi, a s druge strane neće biti žetončića. - Pružit ćemo Vladi stabilnost da se uhvati u izazov sa svim stvarima koje neće biti lagane, a očekivat će nas na jesen, rekao je Hrebak.Radimir Čačić je kazao da su njihove političke pozicije građansko-liberalni centar, a značaj toga centra će biti naglašen u iduće četiri godine.

- Potpuno sam uvjeren u jednu stabilnu vladajuću većinu. Ova je Vlada najviših europskih, civilizacijskih i političkih vrijednosti potpuno odvojena od bila kakvih radikalnih elemenata, rekao je Čačić.  Naglasio je da će vodstvo njihovih stranaka odlučiti hoće li nakon pročišćavanja HNS-a i on ući u njihov klub.- Treba malo promijeniti vodstvo, pa ćemo vidjeti, naglasio je Čačić. Hrebak je rekao da oni pozdravljaju Inicijative za smanjenjem broja ministarstava, lokalnih dužnosnika i smanjenjem određenog broja općina koji nisu same sebi dostatne. Dodao je da žele da to bude prava reforma, a ne da se ministarstva smanjuju a da se ne smanjuje administracija jer je to onda promašena tema. Poručio je da će podržati i Poreznu reformu.
Hrebak je naglasio da oni ne traže mjesta u Vladi, ali su spremni dati državne tajnike iz svojih redova. Čačić je dodao da je komunikacija jako bitna među koalicijskim partnerima, a Zakon o obnovi Zagreba treba se što prije donijeti.

https://vijesti.hrt.hr/633021/cacicevi-reformisti-i-hsls-oformili-liberalni-klub-u-saboru

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.