Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek za N1: Ministarstvo kulture pokriva i medije

obuljen

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek gostujući u Dnevniku N1 televizije istaknula je da je budući da Ministarstvo uz kulturu pokriva i medije područje medija istaknuto i u nazivu ministarstva.S obzirom na to da ministarstvo ima normativni okvir i za audiovizualnu djelatnost preuzela se i nadležnost za osmišljavanje politika u području autorskih prava.

Naglasila je da neće biti nikakvih ataka na medije te da je nadležnost ministarstva vrlo jasna. U ovom mandatu, u prvom redu Ministarstvo se bavilo audiovizualnim djelatnostima i Zakonom o elektroničkim medijima, a radilo se i na nacrtu medijske strategije, kao jednom sažetijem dokumentu koji će ići u raspravu nakon što bude usvojena nacionalna razvojna strategija.

Ministrica je također istaknula nužno kontinuirano ulaganje u medijsku pismenost.Podsjetila je da jako dugo u medijima i novinarstvu postoji "neimenovani izvor" kao termin, pojam i kao metoda. "Gdje se primarno štitilo izvor zbog osjetljivosti tema. Prečesto imamo neimenovane izvore, pogotovo sad kad se sastavlja Vlada", ocijenila je Obuljen Koržinek. Komentirala je i sastanak predsjednika Republike Zorana Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na kojem je Plenkoviću uručen mandat za sastavljanje Vlade naglasivši da je, ako su dvije osobe na tako visokoj dužnosti razgovarale u četiri oka, jedino relevantno ono što su rekli nakon sastanka u izjavama za medije.

Izvor: Hina/Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.