Župan Čačić o županiji izvrsnosti

Župan Čačić o županiji izvrsnosti

„Varaždinska županija – izvrsnost na djelu“, bio je moto svečane sjednice Županijske skupštine na kojoj su, uz domaćine - župana Radimira Čačića i predsjednika Županijske skupštine Alena Runca, bili predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. 

- Težnja k izvrsnosti u svim područjima djelovanja, poruka je današnje svečane sjednice, a dolazak najviših dužnosnika hrvatske države prepoznajemo kao podršku izuzetnih lidera – istaknuo je župan Radimir Čačić.Varaždinska županija je tri godine zaredom, od dolaska aktualne županijske vlasti, uvjerljivo najuspješnija po povlačenju EU novca, u ukupnom iznosu, po stanovniku i po energetskoj obnovi javnih objekata, podsjetio je.  

- Vizija koju imamo je Varaždinska županija kao jedna od najuspješnijih europskih podregija, za što je potrebno ispuniti niz pretpostavki. Jedna od njih je i fizička mobilnost koja omogućuje integraciju i interakciju ove regije prema urbanoj aglomeraciji Zagreba i prema Europi. To je projekt tzv. brze pruge preko lepoglavske spojnice, koja Varaždin u 45 minuta, a Zagreb u 55 minuta povezuje sa Zagrebom. Jedini je to projekt u kojem smo ovisni o Vladi, a od Vlade očekujemo i podršku za važan projekt izgradnje centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin – naveo je župan Čačić i dodao: 

- Važan projekt je i rekonstrukcija te dogradnja Glazbene škole u Varaždinu, koju sa Sveučilištem Sjever povezujemo i s budućim konzervatorijem. Nužno je završiti osnovnu školu u Ivancu. Pred nama je tržišno pozicioniranje Varaždinskih Toplica kao vrhunske destinacije zdravstvenog turizma. Uz dosadašnja ulaganja u energetici, s novim ulaganjima u geotermalnu elektranu u budućnosti ćemo povećati izvorni prihod proračuna za 50 posto te omogućiti snažnija ulaganja, jer smo kroz ove godine u samom vrhu po županijskim projektima, a na dnu po državnima. Očekujemo da će se to realizacijom brze pruge promijeniti – napomenuo je župan Čačić te na suradnji zahvalio Vladi i Županijskoj skupštini. - Težnja k izvrsnosti u svim područjima djelovanja, poruka je današnje svečane sjednice, a dolazak najviših dužnosnika hrvatske države prepoznajemo kao podršku izuzetnih lidera – istaknuo je župan Radimir Čačić.

Varaždinska županija je tri godine zaredom, od dolaska aktualne županijske vlasti, uvjerljivo najuspješnija po povlačenju EU novca, u ukupnom iznosu, po stanovniku i po energetskoj obnovi javnih objekata, podsjetio je. 
Na sjednici održanoj 8. rujna povodom Dana Županije bili su izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Anđelko Stričak, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, saborska zastupnica i predsjednica Saborskog odbora za informiranje, informatizaciju i medije Natalija Martinčević, saborski zastupnik i predsjednik Odbora za graditeljstvo i prostorno uređenje Predrag Štromar, saborski zastupnici Dario Hrebak, Siniša Jenkač, Barbara Antolić Vupora, Damir Habijan, župani Matija Posavec i Željko Kolar, varaždinski biskup Bože Radoš, zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin, gradonačelnici, načelnici i drugi uzvanici.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.