Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Udruge Franak

Predsjednik Milanović razgovarao s predstavnicima Udruge Franak

Predsjednik Republike Zoran Milanović  sastao se s izaslanstvom Udruge Franak u kojemu su bili voditeljica ureda Udruge Franak, Sandra Žiga, predsjednik Upravnog odbora Udruge Franak Elvis Sudar, delegat Skupštine Udruge Franak,Vlado Iljkić te aktivist Udruge Franak i bivši saborski zastupnik Goran Aleksić.

Članovi Udruge Franak, koja se bavi zaštitom potrošača korisnika financijskih usluga, informirali su predsjednika Milanovića o rezultatima svojih dosadašnjih aktivnosti u pogledu zaštite građana koji su imali kredite u švicarskim francima. Isto tako, ukazali su mu na probleme s kojima se ti građani i dalje suočavaju budući da, kako su kazali, banke još uvijek nisu obeštetile korisnike kredita iako je donesena pravomoćna presuda u kolektivnom procesu protiv banaka. 

Na sastanku su pojasnili kako je Udruga Franak angažirana na pomaganju građanima koji sada individualnim putem pokušavaju  dobiti obeštećenje jer, kako ističu, građani u tome nemaju podršku od strane institucija države. Stoga su se za pomoć obratili Predsjedniku Republike jer u Udruzi Franak drže kako je Ured Predsjednika Republike jedina institucija na čiju pomoć još računaju. Udruga Franak danas okuplja oko 30.000 članova koji su, prema riječima Gorana Aleksića, izašli iz dužničkog ropstva, ali još nisu obeštećeni, odnosno nije im vraćen preplaćeni novac.  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.