Premijer Plenković na svom twitter profilu osudio teroristički napad u Beču

Premijer Plenković na svom twitter profilu osudio teroristički napad u Beču
 Premijer Plenković na svom twitter profilu osudio je teroristički napad u Beču koji je počeo pucnjavom na Schwedenplatzu u blizini bečke sinagoge.
Ubijene su najmanje dvije osobe, od kojih je jedna napadač, objavilo je austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova. Više terorista je uhićeno, u tijeku je potraga za ostalima. Na ulice je izašla vojska. Više napadača je uhićeno, u tijeku je potraga za ostalima. Ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer rekao je televiziji ORF da se radilo o više napadača koji su otvorili vatru na šest lokacija blizu središnje bečke sinagoge. Istaknuo je i da se radi o terorističkom napadu. Dodao je kako još traje potraga za nekoliko terorista, za koje je rekao da su opasni i teško naoružani.
Policija je blokirala područje i traga za više napadača koji su još u bijegu. Jedan od njih ubijen je u sukobu s policijom. Druga žrtva je civil. U obračunu je teško ranjen i policajac. Opširnije https://vijesti.hrt.hr/673188/napad-na-sinagogu-u-becu
.
 
 
 
 
Andrej Plenković
 
@AndrejPlenkovic
·
 
Najoštrije osuđujemo stravičan napad u Beču i izražavamo sućut obiteljima žrtava te solidarnost austrijskom narodu. Hrvatska je uz vas u ovim teškim trenucima.
 
  
 
 
Andrej Plenković
 
@AndrejPlenkovic
·
 
Wir verurteilen den fürchterlichen Terror-Anschlag in #Wien und übermitteln unser Beileid den Familien der Opfer sowie unsere Solidarität mit dem gesamten Volk Österreichs. Kroatien ist in diesen schweren Stunden mit Euch

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.