Predsjednik Republike primio predstavnike Interuniverzitetskog centra Dubrovnik

Predsjednik Republike primio predstavnike Interuniverzitetskog centra Dubrovnik

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Interuniverzitetskog centra Dubrovnik, generalnog direktora prof. dr. sc. Krunoslava Piska i izvršnu tajnicu prof. Nadu Bruer Ljubišić.  

Predstavnici Interuniverzitetskog centra Dubrovnik (IUC) upoznali su predsjednika Milanovića s radom i značenjem ove neovisne međunarodne organizacije u njezinom gotovo pedesetogodišnjem kontinuitetu. U tom smislu, istaknuli su značaj IUC-a za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu te njezinu međunarodnu dimenziju kao jedinstvene svjetske asocijacije sveučilišta. Zadaća Interuniverzitetskog centra Dubrovnik je organizirati i sprovoditi diplomske i doktorske programe, odnosno znanstvene konferencije u kojima sudjeluju profesori i studenti svjetskih sveučilišta, rečeno je na sastanku te istaknuto da su oko 30% sudionika polaznici hrvatskih sveučilišta i znanstvenih instituta.  

Nadalje, ukazali su kako je IUC suočen s problemima zbog pravnog statusa jer je registriran  kao udruga u Republici Hrvatskoj što IUC-u onemogućuje stabilno financiranje. Predsjednika Republike zamolili su za razumijevanje i pomoć u rješavanju navedenog problema zbog kojeg su se već obratili  i  Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.