Premijer u Saboru najavio i mogućnost donošenja odluke o obveznom cijepljenju

Premijer u Saboru najavio i  mogućnost donošenja odluke o obveznom cijepljenju

U izjavi medijima u Saboru premijer Andrej Plenković najavio je da će u četvrtak iznijeti mjere za borbu protiv širenja koronavirusa, a najavio i mogućnost obveznog cijepljenja."Sutra ćemo razgovarati o mjerama, ministar Božinović trenutno se savjetuje sa županima o toj temi, a sutra ćemo to predstaviti javnosti", rekao je Plenković novinarima u Saboru.Mjere će trajati do Božića, a mogu trajati i duže ako to zahtijevaju epidemiolozi. Hoće li ugostiteljski objekti biti potpuno zatvoreni, nije želio otkriti.

Za očuvanje radnih mjesta do kraja godine više od osam milijardi

Za one koji zbog epidemioloških mjera možda neće moći raditi, rekao je da će se naći rješenje. Napomenuo je da su tijekom krize pokazali da im je stalo do privatnog sektora i poduzetništva, kojima će do kraja godine biti plaćeno više od osam milijardi kuna za očuvanje radnih mjesta.
Što se tiče cijepljenja, rekao je da je to tema koja u doba Interneta dobiva različite dimenzije, drugačije nego prije, te vjeruje da je "svatko tko razumno sagleda posljedice covida-19 spreman vjerovati stručnjacima i liječnicima", a država će, dodala je. osigurati dovoljan broj cjepiva, posebno za najugroženije skupine, i razmotrit će načine kako pristupiti ovoj dvosmislenoj temi.
Očekuje da će biti mnogo onih koji će propitivati ​​cijepljenje i naveo je primjer od prije dvije godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje neki roditelji nisu željeli cijepiti djecu dok se ospice ne pojave.

Razmatra se mogućnost obveznog cijepljenja

Budući da je, kad je riječ o koronavirusu, riječ o izuzetno opasnom virusu, razmatraju sve što je u interesu Hrvatske, uključujući mogućnost obveznog cijepljenja. Ali primijetio je da nije bilo zaključka.
Povodom trajne rasprave u Hrvatskom saboru o izglasavanju nepovjerenja ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, koja je u tijeku, premijer je rekao da očekuje da će u petak u Saboru biti potvrđeno da Ćorić ostaje ministar.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.