Premijer Plenković vodi Vladu i redovito obavlja sve aktivnosti

Premijer Plenković vodi Vladu i redovito obavlja sve aktivnosti

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u srijedu je negirao povezanost sa slučajem koji je iznio direktor i aktivist Dario Juričan, a prema kojem je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osnivaču stranke BM365 Marku Mariću osigurao gradski stan uz značajan popust."Želim vrlo jasno poreći bilo kakvu vezu između mene osobno i Ministarstva s ovim slučajem. Riječ je o slučaju koji je primljen u Ministarstvo 2015. godine dok je Predrag Matić bio ministar", rekao je Medved novinarima nakon vladinog kabineta u Banskim dvorima.Radilo se o izračunu i obradi vezanom uz smještaj neke osobe u stanu grada Zagreba, dodao je. Ministarstvo je 2015. reagiralo u skladu sa zakonskim nadležnostima, izvršilo cjelokupnu obradu postupka, predalo ga Gradu i Grad je nastavio postupati po slučaju, objasnio je Medved. "Stoga odbacujem svaku zlonamjernu tezu i povezivanje ovog konkretnog slučaja sa mnom i Ministarstvom hrvatskih branitelja. Nažalost, ovih dana postoji puno različitih konstrukcija koje se pokušavaju povezati s Ministarstvom i sa mnom", rekao je.

Upravno vijeće odlučit će

Na pitanje hoće li kao predsjednik Upravnog vijeća tražiti smjenu ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslava Seremeta, koji je prošlog vikenda s bivšim državnim tajnikom Stjepanom Sučićem prekršio epidemiološke mjere i izazvao nesreću u Vukovaru, Medved je rekao da će sazvati Upravno vijeće i stavite to na dnevni red."Moja je obveza sazvati Upravno vijeće i to pitanje staviti na dnevni red. Svakako ću zatražiti od Ministarstva unutarnjih poslova, nakon završetka istrage cijelog postupka, detalje vezane uz ovaj akt. Prema informacijama, Upravno vijeće donijet će odluku", rekao je.
Dodao je da ne želi prejudicirati treba li Šeremet sam podnijeti ostavku, ponovivši da je kao predsjednik Uprave dužan sazvati Vijeće i pribaviti relevantne pokazatelje koje će Uprava analizirati.

Plenković redovito provodi aktivnosti u skladu s okolnostima

“Premijer Andrej Plenković pozitivan je na Covid-19 i pridržava se epidemioloških mjera. Sve svoje obveze izvršava u skladu s okolnostima i mogućnostima ", rekao je Medved.Dodao je da oni maksimalno iskorištavaju mogućnost video povezivanja, pa su u tim okolnostima danas održali uski kabinet Vlade, gdje su prošli niz točaka koje će biti na sutrašnjoj sjednici Vlade.
"U ovom konkretnom slučaju, premijer me je ovlastio da potpisujem vladine akte u njegovoj odsutnosti. Sve ostale aktivnosti premijer obavlja redovito u skladu s okolnostima - on predsjeda uskim kabinetom, sjednicom Vlade, kao i svim ostalim formatima sastanaka", objasnio je. Snositi.
Ujedinjeno Kraljevstvo je u srijedu postalo prva država koja je odobrila cjepivo Pfizer-BioNTech protiv Covid-19, a Medved je istaknuo da je ministar zdravstva Vili Beroš komentirao vijesti u kabinetu i da će danas popodne obavijestiti javnost kako dalje.


Izvor: Hina / Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.