Ministar Banožić u posjetu Pukovniji vojne policije

Ministar Banožić u posjetu Pukovniji vojne policije

Ministar obrane Mario Banožić posjetio je u petak, 11. prosinca 2020. u vojarni "1. gardijske brigade Tigrovi - Croatia" Pukovniju vojne policije pri čemu je Satnija antiterorističke vojne policije održala pokaznu vježbu. Pokaznoj vježbi uz ministra Banožića prisustvovali su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj, zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul, ravnatelj Vojno sigurnosno-obavještajne agencije general-bojnik Ivica Kinder i zapovjednik Pukovnije vojne policije pukovnik Mile Skukan.

Ministar Banožić zahvalio je pripadnicima Satnije antiterorističke vojne policije na njihovom trudu i radu te rekao kako se radi o jednoj od najelitnijih jedinica Hrvatske vojske kojoj se povjeravaju najosjetljivije zadaće.  "Satnija antiterorističke vojne policije opremljena je najmodernijim naoružanjem, djelom hrvatskih proizvođača. Sudjeluju u brojnim misijama i operacijama diljem svijeta i saveznici ih respektiraju zbog njihovih vještina. Želja nam je da u budućnosti budu promotori hrvatske industrije, ali i da svojim rezultatima prezentiraju opremu drugim postrojbama", rekao je ministar te dodao kako su u planu ulaganja u ovu postrojbu kako bi još bolje razvijali svoje vještine i ostvarivali još zahtjevnije zadaće i ciljeve.

Na kraju je ministar zahvalio svim pripadnicima Antiterorističke vojne policije koji su sudjelovali u svim ključnim pobjedničkim operacijama Domovinskog rata na doprinosu tijekom oslobađanja naše Domovine, ali i sadašnjim pripadnicima Satnije antiterorističke vojne policije na predanom i profesionalnom izvršavanju svih zadaća.

Zapovjednik Pukovnije vojne policije pukovnik Skukan ministra Banožića upoznao je s misijama i zadaćama postrojbe, njezinim ustrojem, kao i teritorijalnim razmještajem. "Radi se o univerzalnoj, maloj postrojbi brzog djelovanja koja je spremna odgovoriti na svaku zadaću koja se pred nju stavi", rekao je zapovjednik Satnije antiterorističke vojne policije satnik Davor Perak.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.