Banožić o nabavi zrakoplova: Odluka početkom sljedeće godine

Banožić o nabavi zrakoplova: Odluka početkom sljedeće godine

Ministar obrane Mario Banožić rekao je u ponedjeljak u Varaždinu da je pripremljena studija koja će biti osnova za vladinu odluku o konačnom odabiru višenamjenskih borbenih zrakoplova, te da bi cijeli postupak mogao biti dovršen početkom sljedeće godine. Rekao je da će se sa studijom upoznati članovi saborskog Odbora za obranu i Vijeća za obranu, nakon čijeg će mišljenja Vlada "dovršiti" priču i izvijestiti koji su zrakoplovi odabrani.

"Vjerujem da će cijeli proces završiti početkom sljedeće godine", rekao je ministar na svečanosti varaždinske "Pume".  Važno je, kaže, da je međuresorna skupina radila na nekoliko kriterija potrebnih Hrvatskoj vojsci, a sva četiri ponude. "S jedne strane, to mora biti zrakoplov koji će ispunjavati naše zadaće, odražavati spremnost Hrvatske vojske i mora biti nama prihvatljiv financijski aspekt. Također, kriterij koji se odnosi na vanjsko-političke, odnosno van-diplomatske odnose, ali i ono što bi trebalo biti u korist Hrvatske vojske u sljedećih 30 godina “, rekao je Banožić. .

Upitan imamo li sada bolje financijske ponude nego što su bile na početku, ministar je odgovorio da ne kupujemo samo zrakoplove, već kompletan paket raketa, simulatora, vježbi i treninga. 
"U tom smo koraku pokušali priopćiti detalje i ponuditelju dati priliku da ispravi neke stvari", rekao je potvrdivši da se upravo to dogodilo. U Varaždinu je Banožić prisustvovao proslavi 28. obljetnice 7. gardijske brigade „Pume“ i Dana 2. mehanizirane bojne „Pume“

PVRH

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.