Jandroković u Petrinji: Zastupnici mogu skupiti milijun kuna

JANDROKOVIĆ

Posjet predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića Petrinji zabiilježio je HRT. https://vijesti.hrt.hr/695051/jandrokovic-zastupnici-mogu-skupiti-milijun-kuna

- Puno suosjećanje s građanima Petrinje i sućut obiteljima poginulih. Puno će se toga morati srušiti i graditi iz temelja. Moramo biti solidarni pomoći da sve prevladamo. Ova 2020. ostavila nam je velike ožiljke i moramo ići dalje. Pozvao sam zastupnike da se odreknu dijela svoje plaće i vjerujem da ćemo to i učiniti. Možemo skupiti vjerojatno i milijun kuna. To je samo kap u moru, ali moramo biti solidarni, kazao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković koji je posjetio Petrinju. Zahvalio je svima koji pomažu i izrazio nadu da neće više biti jakih potresa. Dodao je kako se razmišlja o donošenju "brzog zakona" za pomoć Banovini.

U Petrinju je došao i predsjednik Zoran Milanović. Obišao je potresom pogođena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji, a u Vojarni u Petrinji od mjerodavnih službi dobio je izvještaj o stanju na potresom pogođenim područjima. Nakon Petrinje, predsjednik Milanović obišao je naselje Majske Poljane, te Drvni centar "Sherif" u Glini u kojem su smještene obitelji čije su kuće uništene u potresu.

Tucaković: Kao i uvijek pomažemo zajedničkom energijom 

- Čim se potres dogodio, angažirane su sve lokalne vatrogasne postrojbe kako bi se u prvim trenucima što više spasilo. Nakon toga stiglo je 470 vatrogasaca, sa 125 vozila i 11 potražnih pasa iz 17 županija, izjavio je ranije glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Na terenu je bilo više od 800 vatrogasaca i radimo u dobroj suradnji s lokalnim vlastima, dodao je i najavio da na potresom pogođeno područje dolazi još 20-ak autoljestvi.


- Stožerna mjesta su uspostavljena i u Petrinji te Glini i Sisku. Svi zajedno moramo pridonijeti, da zajedničkom energijom pomognemo stanovništvu, kao što smo to uvijek i radili u Hrvatskoj, zaključio je.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.