Premijer Andrej Plenković: Na Dan žalosti s velikom tugom odajemo počast žrtvama potresa

Premijer Andrej Plenković: Na Dan žalosti s velikom tugom odajemo počast žrtvama potresa

Predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je u subotu da se na Dan žalosti s velikom tugom prisjećamo i odajemo počast žrtvama stradalim u razornom potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju te je pohvalio veliko zajedništvo koje je pokazao hrvatski narod.

- Na Dan žalosti s velikom tugom prisjećamo se i odajemo počast žrtvama stradalim u razornom potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju. U mislima i molitvama smo s njihovim obiteljima i najbližima kojima izražavamo sućut i solidarnost cijelog hrvatskog naroda - objavio je Premijer na svojem twitter profilu te izrazio zahvalnost na velikom zajedništvu koje je iskazao hrvatski narod kao i na velikoj pomoći brojnih država. - Nastavit ćemo pomagati unesrećenim ljudima koji su ostali bez svojih domova. Ono što je srušeno će se obnoviti i izgraditi - poručio je premijer Plenković.

Jučer je premijer Andrej Plenković uputio i izraze sućuti Zdenku Ćosiću, predsjedniku Vlade Županije Zapadnohercegovačke, načelniku Posušja Anti Begiću te obiteljima preminulih nakon tragedije u Tribistovu kod Posušja u kojoj je od posljedica gušenja plinom izgubljeno osam mladih života. - S nevjericom i velikim žaljenjem primio sam vijest o tragičnom gubitku osmero mladih života u novogodišnjoj noći u Tribistovu kod Posušja.
U ovim teškim trenucima za obitelji i prijatelje nastradalih, molim Vas da uime Vlade Republike Hrvatske i hrvatskog naroda primite izraze iskrene sućuti.- zaključio je Plenković.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.