Čačić: Nisam za ukidanje institucije koju je prije više od 165 godina osnovao J.J. Strossmayer

Čačić: Nisam za ukidanje institucije koju je prije više od 165 godina osnovao J.J. Strossmayer

Varaždinski župan Radimir Čačić, jučer je na pitanje novinara o Hrvatskoj gospodarskoj komori za čije se ukidanje zalaže oporba rekao da ne može biti za ukidanje institucije koju je prije više od 165. godina osnovao Josip Juraj Strossmayer, koji je bio i osnivač Nezavisne narodne stranke, ali da je za njezinu reformu i reorganizaciju.- Glasovat ću za Zakon kojim će se reformirati HGK - zaključio je.
O HGK je gostujući u RTL-a Danas govorio i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović te istaknuo:

Slažemo se da postoji određeni prostor za reformu unutar Hrvatske gospodarske komore i za poboljšanje rada Hrvatske gospodarske komore u smislu i kontekstu rada i unapređenja za poduzetnike i sa svim ciljevima koje komora kao takva mora ispuniti i u konačnici da to ide u smjeru organizacijskih i drugih promjena, ali o detaljima zakona bit ćete informirani na vrijeme “, rekao je Aladrović.

Porezni nameti, rekao je Aladrović, tema su jako dugo. „Prošle smo godine smanjili teret svojim poduzetnicima za više od milijardu kuna i sigurno smo poduzeli prvi korak. Ima li više prostora? Naravno da postoji, ali treba biti oprezan i vidjeti koji se parafiskalni nameti mogu smanjiti bez ugrožavanja postojanja određenih institucija i na kraju dana više neće biti štete od samog smanjenja ", rekao je.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.