Ministar Banožić na sjednici Vlade o vojnim obukama i vježbama

Ministar Banožić na sjednici Vlade o vojnim obukama i vježbama

Na 42. sjednici Vlade Republike Hrvatske koja je održana u četvrtak, 4. veljače 2021. godine, Vlada je donijela odluku o prelasku granice Republike Hrvatske oružanih snaga država saveznica i Oružanih snaga Republike Hrvatske radi sudjelovanja na zajedničkoj obuci i vježbama u 2021. godini.

Ministar obrane Mario Banožić pritom je naglasio kako su upravo međunarodne vježbe i obuka dobar alat za usvajanje viših standarda i novih sposobnosti kako bi se Oružane snage Republike Hrvatske razvijale i dalje.

„Ova Odluka predstavlja plan obuke i vježbi za 2021. godinu, koju donosi Vlada Republike Hrvatske i kojom se odobrava prelazak granice Republike Hrvatske oružanim snagama država saveznica radi održavanja obuke i 16 vježbi u Republici Hrvatskoj i prelazak granice Republike Hrvatske našim Oružanim snagama radi sudjelovanja u 30 vježbi u inozemstvu s oružanim snagama država saveznica“, rekao je ministar obrane posebno istaknuvši vježbu „IMMEDIATE RESPONSE 21“ koja će se održati u Hrvatskoj te vježbu „SABER GUARDIAN 21“ koja će se održati u lipnju 2021. godine u Mađarskoj.

„Vježba „IMMEDIATE RESPONSE 21“ glavni je obučni događaj za Hrvatsku vojsku koji će se održati u svibnju i lipnju 2021. godine. Tijekom njezine provedbe obilježit će se trideseta obljetnica Hrvatske vojske“, zaključio je ministar Banožić.

Također, na održanoj sjednici Vlade prihvaćen je zaključak u vezi s Dogovorom između saveznog ministra obrane Republike Austrije, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Saveznog ministarstva obrane Savezne Republike Njemačke, Ministarstva obrane Republike Latvije i ministra obrane Kraljevine Nizozemske i Oružanih snaga Kraljevine Švedske o produljenju stand by faze Europske borbene skupine 2020-2.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.