Predsjednik Milanović u Sisku pozvao odgovorne na što bržu obnovu bolnice

Predsjednik Milanović u Sisku pozvao odgovorne na što bržu obnovu bolnice

Predsjednik Republike Zoran Milanović tijekom obilaska potresom stradalih područja Sisačko- moslavačke županije najprije je posjetio Sisak, u koji je doputovao vlakom. U Sisku je obišao tvrtku Zlatna igla-Siscia d.o.o., koja je nastavila proizvodnju, zatim kontejnersko naselje u ulici Ivana Fistrovića gdje je razgovarao s građanima koji su nakon potresa tamo privremeno smješteni, te Opću bolnicu "dr. Ivo Pedišić", koja je ozbiljno oštećena u potresu.

Nakon obilaska kruga bolnice u Sisku predsjednik Milanović dao je izjavu predstavnicima medija: „Mogu ponoviti ono što znate i što je već rečeno i već viđeno. Ovo je ružno nastradalo i treba biti pametan kada je u pitanju i sanacija i rušenje ovakvih objekata“, rekao je Predsjednik dodavši da je potrebno pitati konzervatore, ali da odluku ipak treba donijeti politika, odnosno oni koji su za to odgovorni. „Ovdje će vjerojatno biti i rušenja i to što prije to bolje, da se bolnica može vratiti u svoju funkciju i da liječi što je moguće veći broj ljudi iz ovog kraja, da ne idu u Zagreb, ako to baš nije potrebno“, rekao je.

Govoreći o svojim dojmovima nakon susreta s građanima koji žive u kontejnerima u ulici Ivana Fistrovića, predsjednik Milanović je rekao: „To je jedna od sedam lokacija u Sisku na kojoj se nalaze kontejneri. Ja sam i prvih dana govorio da je lako reći onome tko je u nevolji da bude strpljiv. To se sada nekako dovelo u funkciju i djeluje. Ali naučili smo nešto – postoje kontejneri ovakvi i onakvi, neki su bez sanitarnih čvorova, neki su sa sanitarnim čvorovima, a ti su naravno skuplji pa sada iz toga treba izvući pouke i vidjeti što će se ubuduće nabavljati i čuvati na robnim zalihama“, poručio je Predsjednik.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.