Potpisan Ugovor o pružanju savjetodavnih usluga za strategiju razvoja kompleksa Varaždinske Toplice

Potpisan Ugovor o pružanju savjetodavnih usluga za strategiju razvoja kompleksa Varaždinske Toplice

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice s pripadajućim sadržajima, infrastrukturom i zemljištem predstavlja jedan od vodećih centara zdravstvenog turizma u Hrvatskoj.  Bolnica je u vlasništvu i pod upravljanjem Varaždinske županije, koja nastoji poslovnim restrukturiranjem unaprijediti razinu i kvalitetu poslovanja. Pri tome se nastoji osigurati održivi razvoj i poslovanje Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice s naglaskom na privatno tržište uz istovremeno optimiziranje usluga iz sustava javnog zdravstva. Namjera je novim razvojnim konceptom lječilišno turističkog kompleksa, ostvariti repozicioniranje lječilišta te ga približiti internacionalnom tržištu investitora. Slijedom navedenog, Varaždinska županija je tijekom prošle godine provela otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti radi pružanja savjetodavnih usluga u svrhu definiranje strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice.

 

Tom prigodom je danas u  Županijskoj palači potpisani Ugovor o pružanju savjetodavnih usluga kojim će se definirati strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice, a sam ugovor su potpisali župan Varaždinske županije Radimir Čačić te predstavnice Zajednice gospodarskih subjekata: Hotelsko i destinacijsko savjetovanje d.o.o., Studio 3LHD d.o.o. te Zajedničkog odvjetničkog ureda Mladen Markoč i Relja Pećina, Ružica Horvat i Romana Ilić.

Potpisivanju su nazočili i predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije Željko Bedeković te pročelnik Upravnog  odjela za  gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović.  

Župan Čačić izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem Ugovora te je naznačio kako  je cilj pronaći model i strateškog partnera koji bi potaknuo razvoj prije svega zdravstveno-lječilišnog, a zatim i sveukupnog turizma Varaždinske županije.

Jedan od najvećih i najsnažnijih prostora i potencijala za razvoj koji Varaždinska županija, ali i Hrvatska imaju, a koji se odnosi na zdravstveni turizam svakako su Varaždinske Toplice, najveće hrvatske toplice koje su se posebno pozicionirale u segmentu spinalne medicine. Varaždinska županija u proteklom je razdoblju u Varaždinskim Toplicama pokrenula brojne projekte i investicije obnove i izgradnje ukupne vrijednosti 260 milijuna kuna, dok je trenutno u izgradnji i novi spinalni centar.

To je samo dio priče koja ima mogućnosti i prostor da se nadogradi ulaganjima u hotele sadašnjih radnih naslova Jupiter i Josipova kupelj. Nova europska lisnica nam daje mogućnost da ponudimo i zdravstveni turizam te da apliciramo prema europskom novcu. Radi se dakle o velikim projektima za koje tražimo podršku Europske unije, jer govorimo o 600 milijuna kuna koje dvostruko prelaze iznos kojeg smo do sada uložili – rekao je župan. 

Svoje zadovoljstvo ispred Zajednice gospodarskih subjekata iskazala je Ružica Horvat te istaknula: -Radi se o jednom od najznačajnijih  centara u Hrvatskoj i mi radimo pripremu za internacionalno tržište koje treba dati neki novi zamah razvoju ove Županije, ali i cijele Hrvatske. Drago mi je da smo prošli na natječaju te sam sigurna da ćemo pružiti najbolju savjetodavnu uslugu i iznjedriti najbolji mogući koncept razvoja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinskih Toplica. 

Vrijednost Ugovora iznosi  867.500,00 kn sa PDV-om i trebao bi biti realiziran u slijedeća 4 mjeseca.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.