Predsjednik Milanović podržao projekt Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta

Predsjednik Milanović podržao projekt Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je članove Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta (HSA-SF) koji su mu predstavili svoj projekt FSB Racing Team, a koji već 17 godina izrađuje trkaće bolide i sudjeluje na međunarodnim natjecanjima. Na sastanku s predsjednikom Milanović sudjelovali su predsjednik Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta i voditelj projekta Mislav Bošnjak, glavni tajnik udruge i voditelj marketinga Bruno Dobrić, voditeljica tima Adriana Đugum i tehnički voditelj projekta električnog bolida Zvonimir Ercegovac.   

Projekt FSB Racing Team jedan je od najvećih studentskih projekata u Hrvatskoj, danas broji 117 članova s različitih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i do sada je izradio ukupno devet bolida s kojima se uspješno natječu na međunarodnim Formula Student natjecanjima, rečeno je na sastanku. Članovi HSA-SF pohvalili su se kako su izradili i prvi električni bolid u Hrvatskoj, ali i u regiji, te da počinju s prenamjenom tog bolida u autonomno vozilo kako bi bili prvi Formula Student tim u Hrvatskoj koji će izraditi bolid bez vozača. 

Predstavljajući predsjedniku Republike svoj rad, članovi Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta istaknuli su kako je njihov cilj sustavno prenošenje znanja, što smatraju i najvrednijim dijelom svog projekta. Svoj projekt financiraju uglavnom putem donacija i sponzorskih ugovora, a uz Fakultet strojarstva i brodogradnje koji ih podržava od samog početka, timu sponzora priključio se je i Fakultet elektrotehnike i računarstva, te preko 80 tvrtki iz Hrvatske i inozemstva koje su prepoznale potencijal projekta.  

Predsjednik Milanović dao je punu podršku projektu Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta, te im na sastanku poručio kako je važno to što rade i da se uvijek uspoređuju i natječu s najboljima.    

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.