Alen Runac HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina danas otpočeo kampanju

Alen Runac HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina danas otpočeo kampanju

Nakon što je Gradski odbor HDZ-a Grada Varaždina u petak održao sjednicu na kojoj je za kandidata HDZ-a za varaždinskog gradonačelnika jednoglasno izabran mr.sc. Alen Runac, danas je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina, saborski zastupnik Damir Habijan, na održanoj konferenciji za novinare medijima prenio ovu odluku. Konferenciji je prisustvovao i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, saborski zastupnik Anđelko Stričak. 

Damir Habijan naglasio je kako je odluka o izboru kandidata bila jednoglasna te kako su iza Alena Runca čvrsto stali svi, od predsjednika temeljnih ogranaka, Gradskog odbora, do Predsjedništva: „Mislim da je to logičan slijed, logična i potpuno opravdana odluka. Imajući u vidu i dosadašnji rad i sportske uspjehe gospodina Runca, jer i ovo je svojevrsna sportska utakmica te svega što je on dosad napravio u mnogim područjima u kojima djeluje kroz svoj život, uvjeren sam da će on i ovu utakmicu završiti pobjedom treće nedjelje u svibnju ove godine.“

Simbolično odabravši mjesto predstavljanja svoje kandidature, Trg slobode, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika mr.sc. Alen Runac na početku svog obraćanja medijima istaknuo je da to mjesto vrlo važno za njegovu osobnu obiteljsku priču. Istaknuo je da su, uz sve poslovne i sportske uspjehe, medalje i uspjehe u društvenom radu, upravo njegova obitelj – supruga Martina i dvojica sinova Ivan i Petar, njegov najveći uspjeh. Nastavio je da je posebno vezan i ponosan na svoj grad Varaždin i sve Varaždinke i Varaždince te im poručuje da zajedno grade priču suradnje i uspjeha time što će podržati njegovu kandidaturu za gradonačelnika.

„Iznimno je važno da budući gradonačelnik ima snažnu potporu Vlade Republike Hrvatske. Bez te podrške ne mogu se realizirati veliki projekti koji su bitni za razvoj grada i podizanje standarda života Varaždinaca.“, naglasio je Runac.

 Dodao je potom da je od velike važnosti dobra suradnja gradonačelnika i župana, napominjući da ovi sukobi koji se danas događaju na relaciji gradonačelnik - župan sigurno ne pridonose razvoju grada: „Zato ću ja kao gradonačelnik, bez obzira na ideološka uvjerenja, ponuditi suradnju svim dobronamjernim strankama koje uđu u Gradsko vijeće i želim da zajedno upravljamo Gradom na korist svih građana. Ideološkim podjelama nema mjesta u Varaždinu. Ozbiljan gradonačelnik mora imati sadržaj, projekte, znanje i sposobnost, rekao je, uz napomenu da on na tom putu neće biti sam, nego je oko sebe, kao i uvijek do sada u svim projektima, okupio kvalitetnu ekipu suradnika, najbolje što grad Varaždin ima na svim poljima, od gospodarstva, kulture, sporta, mladosti i iskustva. Njih će, kao i svoj predizborni program, uskoro predstaviti javnosti. 

Svoje je predstavljanje, kao kandidat za gradonačelnika, Alen Runac završio je pozivom biračima da glasuju za njega. jer rekao je time dati glas za ostvarivanje ozbiljnih ciljeva u razvoju grada Varaždina.“

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.