Premijer Andrej Plenković danas se upisao u knjigu žalosti u povodu smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Premijer

Premijer Andrej Plenković danas se upisao u knjigu žalosti u povodu smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Ističući da je, zahvaljujući povjerenju građana Zagreba, premijer Plenković bio gradonačelnik protekla dva desetljeća, rekavši da je u tom razdoblju gospodin Bandić pridonio razvoju grada i realizaciji brojnih projekata. "Imao je veliku životnu energiju i entuzijazam i, što je najvažnije, svakodnevno je radio za Zagreb. U konačnici, to je bila njegova politička krilatica", rekao je premijer, zahvalivši mu na svemu pozitivnom što je učinio za grad Zagreb ., ali i ostalih dijelova Hrvatske. 

Nema ni trunke istine u činjenici da HDZ propituje kandidaturu Davora Filipovića, a na
 
pitanje novinara premijer Plenković komentirao je nagađanja da bi HDZ mogao promijeniti svog kandidata za gradonačelnika Zagreba i porekao da u njima ima istine . "Nema ni trunke istine u činjenici da bi Hrvatska demokratska zajednica dovela u pitanje kandidaturu Davora Filipovića", naglasio je. Dodao je da je Davor Filipović u samo dva tjedna doživio tri indikativna napada, što je značilo da je njegova kandidatura nekome smetala i smetala, pa su ga željeli diskreditirati lažnim informacijama. 
 
Prvi je bio izmišljanje lažnog intervjua, s lažnom naslovnicom. Nakon toga doživio je puštanje lažne navodne unutarnje ankete HDZ-a, koja bi za njega bila nepovoljna. 
"I posljednji napad, jučer, umjesto iskazivanja suosjećanja s iznenadnim odlaskom gradonačelnika, emitirane su lažne špekulacije na temelju nekih navodnih, a opet lažnih razmatranja unutar HDZ-a o promjeni kandidata. Dakle, tri pokušaja da se nevjerovati njegov Po mom mišljenju, kandidatura ukazuje na to da je čovjek, koji je doktorirao ekonomiju u 26. godini, koji je bio agilni zastupnik u Gradskoj skupštini četiri godine, koji je u prva dva tjedna pokazao koliko je kompetentan i koliko on vidi viziju i rješenja za grad Zagreb. smeta protivnicima ", rekao je premijer Plenković i naglasio da Davor Filipović ima snažnu potporu HDZ-a. 
Izrazio je uvjerenje da će u poštenom, a ne u kampanji punoj lažnih informacija, Davor Filipović zadobiti povjerenje građana Zagreba.
 
U kampanji konstruktivno o budućnosti Zagreba
 
Na pitanje o daljnjem tijeku kampanje za lokalne izbore u Zagrebu, premijer Plenković rekao je da svaka kampanja treba biti konstruktivna, o budućnosti grada Zagreba i onome što svaki kandidat može učiniti učiniti da Zagreb bolje funkcionira i živi bolje. 
Na pitanje hoće li gradonačelnika Bandića nakon 20 godina na čelu Grada Zagreba pamtiti kao pozitivnog ili negativnog političara, premijer je rekao da svi koji su u politici imaju i dobre i neke manje dobre strane. 
"Mislim da čak i prvi pogled na Zagreb nakon 20 godina u kojem je bitno drugačiji nego prije 20 godina pokazuje koliko se trudio učiniti dobro za grad Zagreb. Vrijeme će pokazati sve. Mislim da je iskreno pokušao učiniti Zagreb boljim gradom nego što je bio prije nego što je bio gradonačelnik ", rekao je premijer Plenković. 
Premijer Plenković komentirao je i vijest o smrti Zlatka Kranjčara. "Cico je bio sjajan igrač i sjajan trener i legenda Dinama. Izuzetno mi je žao i izražavam sućut njegovoj obitelji i svim prijateljima", rekao je.  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.