Na platformi zoom u 12 sati pogledajte kako se nekadašnji tekstilni div, Varteks, pretvara u gradski kvart

Na platformi zoom u 12 sati pogledajte kako se nekadašnji tekstilni div, Varteks, pretvara u gradski kvart

Odbor za financije i proračun Grada Varaždina danas će u 12 sati raspravljati o projektu "Varteks kvart - Urbana regeneracija". Stariji Varaždinci znaju da je to "ostvarenje sna" mnogih koji su oko na zemljište bivše tvornice Varteks bacili još tijekom privatizacije i pretvorbe i sustavno radili na Varteksovu uništenju .Mnogi od njih više ne mogu računati na korist od toga jer su u međuvremenu prošle godine ili su i sami propali. Puno se toga unatoč tajnama zna, ali još će se puno toga i otkriti, na žalost ne lijepim putem.

Danas kada Varteks više ne zapošljava niti tisuću radnika, taj dragocjeni prostor u gradskom središtu uistinu je sjajno mjesto za širenje grada, no, je li tako i moralo biti? 

Zato svakako treba pogledati sjednicu Odbora za financije i proračun Gradskog vijeća Grada Varaždina koja će se održati u utorak 16. ožujka s početkom u 12, 00 sati putem ZOOM platforme.

Tema sjednice je projekt „Varteks kvart – Urbana regeneracija“ – vidi poziv i prilogu. 

Novinari  i javnost moći će pratiti tijek ove sjednice putem „live streama“ na službenim web-stranicima Grada Varaždina, odnosno  YouTube kanalu – link:   

https://varazdin.hr/sjednice/26-sjednica-odbora-financije-i-proracun-8769/  

https://youtu.be/560AX0-6G2U

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.